Pærer med karamel

Lækre pærer med karamel og vaniljecreme

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
4 mellemstore modne, men faste pærer, 200 g sukker, 100 g smør, ½-1 spsk. finthakkede rosmarinnåle.

Vaniljecreme: 250 g iskold cremefraiche 38 %, kornene fra ½ vaniljestang.

Lav også frugtsalat

Sådan gør du:
Pærer med karamel: Skær pærerne i halve. Fjern kernehusene. Smelt sukkeret ved meget svag varme uden at røre i det. Justér varmen, hvis sukkeret bliver for mørkt. Tilsæt smørret og rør, til der er opnået en karamelagtig masse. Vend pærerne i. Lad dem simre, til de er møre, men stadig har bid. Anret pærerne på tallerkener. Strø rosmarin over og servér dem lune eller ved stuetemperatur.

Vaniljecreme: Rør cremefraiche og vaniljekorn sammen.