Tirsdag d. 26. maj 2009 - af Pia Friis Andersen. Foto: Martin Tanggaard
Panna cotta
Med jordbær og rabarbersovs

Det skal du bruge:
Panna cotta:
3 dl mælk,
2 dl piskefløde,
1 dl sukker,
1 flækket vaniljestang,
4 pæne hyldeblomstklaser,
4 blade husblas,
ca. ¾ dl koncentreret hyldeblomstsaft.
Rabarbersovs:
2 stilke vinrabarber skåret i tynde skiver,
½ spsk. vand,
ca. 2 spsk. sukker.
Tilbehør:
Jordbær.
Sådan gør du:
Hæld mælk og fløde i en kasserolle. Tilsæt sukker, vaniljestang og blomsterklaser. Varm op til kogepunktet (må ikke koge). Tag gryden af varmen og lad blomsterne trække i blandingen i 10 min. Udblød husblassen i koldt vand. Si blandingen i mælkeblandingen.
Rør nu husblas i - et ad gangen. Smag blandingen til med hyldeblomstsaft. Hæld i små forme eller glas.
Sættes i køleskabet i 3-4 timer.
Rabarbersovs: Kom rabarber, vand og sukker i en kasserolle.
Lad det småkoge i 10 min. Rør nu og da. Afkøl helt.
Server sovsen til Panna Cotta sammen med jordbær.