Panna cotta og blommekompot

Flot dessert, som kan tilberedes dagen i forvejen.

Foto: Martin Tanggaard

4-6 personer. Kan tilberedes dagen i forvejen.

Det skal du bruge:
Blommekompot:
½ kg sveskeblommer
150 g sukker
3 cm tynd skræl af 1 økologisk citron
½ dl vand

Panna cotta:
4 blade husblas
½ dl sukker
kornene fra 1 vaniljestang
4 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 18 %

Prøv også æblekage

Sådan gør du:
Blommekompot: Kom sukker, citronskræl og vand i en gryde. Lad det koge under låg i 10 min. Tilsæt halve blommer uden sten og lad det hele koge iyderligere 5 min. Smag til med sukker
og lad kompotten afkøle.

Prøv også mandelfragilité

Panna cotta: Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Bland sukker og vaniljekorn. Hæld fl øden i en kasserolle og varm den op sammen med sukkerblandingen, uden at den kommer i kog. Tag gryden af varmen, tilsæt husblassen og rør, til den er opløst. Lad blandingen afkøle en smule og rør cremefraichen i. Hæld massen i portionsglas og sæt disse i køleskab i mindst 4 timer. Det hele kan evt. tilberedes dagen før.