Tirsdag d. 9. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen
Rabarber-hindbær-iskage med eller uden pind
Cremet rabarber-hindbæris mellem to chewy cookies med masser af chokolade og ristede mandler. Behøver vi sige mere...

Ingredienser til rabarber-hindbæriskage med eller uden pind
Cookies:
125 g smør
150 g sukker
Et halvt æg
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
110 g hvedemel
75 g grofthakket mørk chokolade
50 g grofthakkede ristede mandler

Du kan også lave iskagen uden pind
Rabarber-hindbæris:
300 g rabarber
200 g frosne hindbær
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. vand
4 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. glukosesirup
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk
PRØV OGSÅ: Helles små karameltærter med pistacienødder
Passion for søde sager: Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.
Fremgangsmåde til rabarber-hindbæriskage
Tænd ovnen på 200°C. Rør smør og sukker godt sammen i en røremaskine. Tilsæt halvt sammenpisket æg og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og hvedemel sammen, og rør det i dejen. Tilsæt grofthakket mørk chokolade og ristede mandler til dejen.
Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på dejen, og rul den til en flad firkant ved hjælp af en kagerulle. Dejen skal have en tykkelse på ca. 5-7 mm. Fjern det øverste lag bagepapir igen, og stil bagepladen i ovnen. Bag kagen i 10-12 minutter. Lad kagen afkøle 5 minutter. Udstik kagen i forskellige forme - jeg har brugt en cirkel, et hjerte og en firkant - men man kan sagtens bruge andre forme. Stil kagerne i fryseren i ca. 30 minutter.
Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom rabarberstykkerne og hindbær i en gryde sammen med sukker, korn fra en vaniljestang og vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil rabarberne er møre. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Lad frugtpuréen afkøle.
Pisk pasteuriserede æggeblommer, sukker og glukosesirup sammen til en lys og skummende masse. Tilsæt piskefløde, sødmælk og frugtpuré og pisk det godt sammen. Hæld iscremen i ismaskinen. Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.
Kom den færdige is i en engangssprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt isen ud på de kolde cookiesbunde, og læg dem sammen. Stik eventuelt et sugerør/en ispind i iskagerne, og sæt dem i fryseren. Opskriften giver ca. 7 is-sandwiches/iskager alt afhængigt af, hvor store udstiksforme man bruger til kagerne.
Er du vild med de fine sugerør/ispinde
Set til 39,95 kr. for 20 stk.
Hjemmelavet is
Sommer og is hører sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.
Artiklen indeholder affiliatelinks.