Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Rabarber-hindbær-iskage med eller uden pind

Rabarber-hindbær-iskage med eller uden pind

Cremet rabarber-hindbæris mellem to chewy cookies med masser af chokolade og ristede mandler. Behøver vi sige mere...

Mail Print

Tirsdag d. 9. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til rabarber-hindbæriskage med eller uden pind

Cookies:

125 g smør
150 g sukker
Et halvt æg
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
110 g hvedemel
75 g grofthakket mørk chokolade
50 g grofthakkede ristede mandler


Du kan også lave iskagen uden pind

Rabarber-hindbæris:

300 g rabarber
200 g frosne hindbær
100 g sukker
Korn fra en vaniljestang
1 spsk. vand
4 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. sukker
1 spsk. glukosesirup
2½ dl piskefløde
2½ dl sødmælk

PRØV OGSÅ: Helles små karameltærter med pistacienødder

Passion for søde sager: Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.

 

Fremgangsmåde til rabarber-hindbæriskage

Tænd ovnen på 200°C. Rør smør og sukker godt sammen i en røremaskine. Tilsæt halvt sammenpisket æg og rør godt. Bland vaniljesukker, bagepulver og hvedemel sammen, og rør det i dejen. Tilsæt grofthakket mørk chokolade og ristede mandler til dejen.

Kom dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et stykke bagepapir oven på dejen, og rul den til en flad firkant ved hjælp af en kagerulle. Dejen skal have en tykkelse på ca. 5-7 mm. Fjern det øverste lag bagepapir igen, og stil bagepladen i ovnen. Bag kagen i 10-12 minutter. Lad kagen afkøle 5 minutter. Udstik kagen i forskellige forme - jeg har brugt en cirkel, et hjerte og en firkant - men man kan sagtens bruge andre forme. Stil kagerne i fryseren i ca. 30 minutter.

Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Kom rabarberstykkerne og hindbær i en gryde sammen med sukker, korn fra en vaniljestang og vand. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter eller indtil rabarberne er møre. Pres massen gennem en si, så man får en puré uden hindbærkerner. Lad frugtpuréen afkøle.

Pisk pasteuriserede æggeblommer, sukker og glukosesirup sammen til en lys og skummende masse. Tilsæt piskefløde, sødmælk og frugtpuré og pisk det godt sammen. Hæld iscremen i ismaskinen. Efter ca. 15 minutter er isen færdig i ismaskinen. Man kan sagtens lave isen uden at bruge en ismaskine. Hæld den kolde creme over i en beholder, og stil den i fryseren 3-5 timer. Husk at røre jævnligt i ismassen under frysningen.

Kom den færdige is i en engangssprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt isen ud på de kolde cookiesbunde, og læg dem sammen. Stik eventuelt et sugerør/en ispind i iskagerne, og sæt dem i fryseren. Opskriften giver ca. 7 is-sandwiches/iskager alt afhængigt af, hvor store udstiksforme man bruger til kagerne.

Er du vild med de fine sugerør/ispinde

Set til 39,95 kr. for 20 stk.

Køb dem her >>

 

Hjemmelavet is

Sommer og is hører sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.

 

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Blommetrifli

Læs mere om

  • isdesserter
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar
  • Fem gribende oplevelser: Vi har fået tegn fra oven
  • Husspektakler: Når politiet rykker ud til uro i hjemmet 
  • Sådan klarer du kulden
  • Brev til Anne-Marie: Jeg skjuler min ensomhed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00