Rabarbergrød med lime og vanilje

Sommerlig og frisk dessert

Foto: Jacob Ljørring

(4-6 personer)

Det skal du bruge
1 kg rabarber
2 lime
1 l vand
3 dl sukker
1 stang vanilje
1 dl maizenamel
2 dl cremefraiche 38 %
1 spsk. flormelis

Se mange gode opskrifter med rabarber her.

Sådan gør du
Skær rabarberne i mindre stykker. Riv skallen af limene og pres saften af. Hæld rabarber, vand og sukker i en gryde. Tilsæt limesaft og -skal, men gem lidt til at smage cremefraichen til med. Skær vaniljestangen igennem og skrab kornene ud. Gem lidt afkornene til cremefraichen og kom resten i gryden. Lad rabarberne koge i 15 min. og sigt saften fra. Hæld saften tilbage i gryden og bring den i kog. Rør maizenamel ud i lidt vand og rør det i suppen, til den har en passende konsistens. Lade grøden koge i et par minutter, inden den hældes op i dybe tallerkener. Drys evt. med sukker, så der ikke kommer skind på, når grøden bliver kold. Pisk med en håndpisker cremefraichen sammen med fl ormelis samt lidt limesaft, limeskal og vanilje, til det bliver stift.
Læg en klat cremefraiche på rabarbergrøden ved servering.

Lav også: Blommer i mascarpone.