Tirsdag d. 30. juli 2013 - af Pia friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Rabarbermuffins til Dukan-kuren
Dukan-rabarbermuffins indeholder både havreklid og hvedeklid, og de er krydret med kanel.

SE HER: Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2, Vekselfasen i Dukan-kuren
PG = Protein / Grønt
10-12 stk.
Ingredienser
200 g rensede rabarber
40 g Sukrin (kaloriefrit sødemiddel uden bismag, købes i helsekost-forretninger)
3 æg, str. M/L
6 spsk. fromage frais
1½ spsk. flydende søde-
middel, fx Isis
8 spsk. havreklid
4 spsk. hvedeklid
4 tsk. vaniljepulver
1½ tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
Store muffinforme
PRØV OGSÅ: Dukan-vafler med vaniljecreme
Fremgangsmåde til Dukan-opskriften
Skær rabarberne i papirtynde strimler og læg dem i en skål. Drys Sukrin over og lad dem trække i mindst 1 time, til der er trukket lidt saft ud af dem.
Opvarm ovnen til 200°. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og rør blommer, fromage frais og flydende sødemiddel grundigt sammen. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem sammen med æggeblomme-blandingen og rabarberne. Vend til slut hviderne i ganske forsigtigt og lidt ad gangen. Fyld dejen i muffinforme, så den næsten når op til kanten. Bag kagerne midt i den varme ovn i 16-18 min. Tjek med en dejnål, om kagerne er færdigbagte.
Du bør højst spise 3 muffins pr. dag. Dit daglige indtag af havreklid er opfyldt ved 3 muffins.
Rabarber er på listen over tolererede fødevarer, som man højst må indtage to af pr. dag. i fase 2.