Ris a la mande

Lav lækker ris a la mande.

Foto: Martin Tanggaard

Ca. 8 personer

Det skal du bruge til ris a la mande:

1½ l sødmælk
180 g grødris,
2 vaniljestænger,
Salt og sukker efter smag,
150 g smuttede mandler,
Ca. 8 dl piskefløde.

Kirsebærsauce:
2 glas dessertkirsebær uden sten inkl. saft a 370 g.
Ca. 20 g kartoffelmel
Ca. 5 spsk. koldt vand

Sådan gør du:
Risalamande: Grøden kan koges 1-2 dage i forvejen. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde over middelstærk varme. Tilsæt risene og de flækkede vaniljestænger. Rør i gryden, til det koger igen, og dæmp så varmen. Lad grøden koge under låg i ca. 50 min. eller følg anvisningen på emballagen.

Rør nu og da, så grøden ikke brænder på. Smag til med salt og sukker og lad grøden blive helt kold. Hak mandlerne og rør dem i grøden (gem en hel mandel til senere). Pisk fløden til skum og bland forsigtigt grød og flødeskum i forholdet 1:1. Gem til slut den hele mandel i risalamanden.

Sæt desserten koldt i 1-2 timer før servering. Kirsebærsauce: Varm kirsebærrene inkl. saften op i en gryde. Tag gryden af varmen og jævn saucen med kartoffelmel udrørt i vand.Servér saucen lun.

Læs også: Traditionel flæskesteg