Onsdag d. 19. december 2012 - af Kim Gravenhorst / Foto: Jacob Ljørring
Risalamande light
Lækker og særdeles velsmagende udgave af den klassiske risalamande, blot med mindre fedt og færre kalorier.

6 portioner
Ingredienser til din sunde risalamande
1 stang vanilje
120 g grødris
1 l minimælk
1½ dl Cremefine til piskning 19 %
1 spsk. vaniljesukker
3 dl ylette
50 g ristede mandelsplitter
Evt. 1 tsk. revet, usprøjtet citronskal
PRØV OGSÅ: Bagte nektariner med creme
Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben
I Slankeklubben får du rådgivning af professionelle diætister og et støttende fællesskab. | |
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben |
Sådan laver du en slankende risalamande
Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom marv og skal i en gryde sammen med ris og mælk og lad grøden koge i ca. 45 min. Sæt den afkølede grød i køleskabet, gerne natten over.
Pisk Cremefine og vaniljesukker til skum. Rør ylette, mandelsplitter (tag lidt fra til pynt) og grød sammen og vend skummet i.
Pynt med ristede mandler og evt. revet citronskal.
PRØV OGSÅ: Vaniljeis med jordbær og mandler
Energi pr. portion risalamande
271 kcal / 1135 kJ
Fedt: 10 gram
Kulhydrat: 30 gram
Protein: 12 gram
Kostfibre: 1 gram
Slank med kager?
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.