Risalamande med kirsebærsauce

Lone Landmand hjælper dig med at få den perfekte risalamande med kirsebærsauce til juleaften. Opskriften rækker til seks personer.

Begge opskrifter er til 6 personer.

Ingredienser til risalamande med kirsebærsauce:

2 dl mandler
1 fyldig vaniljestang
150 g sukker
Ca. 700 gram risengrød - tilberedt dagen før og helt kold
5 dl piskefløde

Prøv også: Opskrift på Risalamande Light - den lette version

Sådan laver du risalamande:

Skold mandlerne 3 gange med kogende vand og smut dem. Tag den største fra og hak de øvrige groft.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med mandelstykkerne og sukkeret.
Tilsæt risengrøden og rør det hele grundigt sammen. Mængden af risengrød afhænger af, hvor langt du kogte grøden ind under tilberedningen. Når grøden har stået i køleskab natten over, er den meget fast, og det er bedst at få rørt den op i mandelblandingen, inden flødeskummet tilsættes.
Pisk fløden til et blødt, men endelig ikke flydende skum.
Vend flødeskummet i skålen med risengrød - hold eventuelt lidt tilbage, til du ser hvordan konsistensen bliver.
Hæld risalamanden i husets smukkeste skål og gem den store mandel et sted i desserten.
Sæt skålen i køleskab og lad indholdet trække, lige til det bliver aften.

Se også: Flæskesteg med sprøde svær

Ingredienser til kirsebærsauce:

375 g syltede kirsebær
2 tsk. maizenamel
Evt. 1½ spsk. rom

Prøv også: Konfekt: Lækre snickers-kugler

Sådan laver du kircebærsauce:

Hæld 1 dl af saften fra de syltede kirsebær i en skål og udrør maizenamelet heri. Hæld resten af saften samt bærrene i en lille gryde og varm det op til kogepunktet.
Hæld maizenablandingen i gryden under omrøring og lad kirsebærsaucen koge i et par minutter.
Sæt den til afkøling og rør eventuelt rom i, når saucen er kølet af.