Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Semifreddo med chokolade og nougatsauce

Semifreddo med chokolade og nougatsauce

Uhm! Iskold dessert til sommerbordet

Mail Print

Lørdag d. 15. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til semifreddo med chokolade og nougatsauce

Tid: 1 time.
Frysetid: mindst 4-6 timer.
Antal: Ca. 12 portioner (opskriften giver 2 liter is).


Is:

150 g mørk chokolade
5 dl piskefløde
Korn fra 1 vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
4 pasteuriserede ægge-hvider
1 knivspids fint salt

2 aflange forme, som hver rummer 1 liter

Topping:

100 g hasselnødder
200 g tørrede abrikoser
Nougatsauce med appelsin
2 dl piskefløde
200 g blød nougat
2 tsk. skal af ½ usprøjtet appelsin

PRØV OGSÅ: Marcipanis med krymmel

Fremgangsmåde til semifreddo

Is: Smelt chokoladen over vandbad. Fyld den smeltede chokolade i en lille frysepose. Klip et lille hul i spidsen.

Sprøjt chokoladen ud i et stort gitterværk på et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behøver ikke at være pænt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen størkne.

Pisk fløden til et blødt skum. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, men ikke grynede. Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med flødeskum og æggehvider. Beklæd formene med bagepapir, så papiret kun dækker de 2 brede sider - så ligger det pænt og glat i formen, og isen skal kun løsnes i enderne, når den skal serveres. Fordel et tyndt lag iscreme i formene. Skær et lag chokoladegitterværk til, så det passer til formen. Huller kan dækkes med chokoladestumper.

Læg et lag iscreme oven på chokoladen og fortsæt således, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme. Fold bagepapirstykket ind over iscremen og tryk let med hånden, så overfladen bliver flad. Stil straks isen i fryseren i mindst 4-6 timer.

Topping: Brun nødderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af og hak nødderne groft. Skær abrikoserne i små tern.

Nougatsauce med appelsin: Bring fløden i kog. Skær nougaten i små tern. Sluk for blusset og rør forsigtigt nougaten ud i fløden, til den er smeltet. Smag nougatsaucen til med fintrevet appelsinskal.

Servering: Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal spises. Løsn den i enderne med en varm kniv og vend den ud på et fad. Fjern papiret, drys toppingen på og servér med varm nougatsauce.

PRØV OGSÅ: Lav din egen festkage

Relaterede Artikler

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

12 fantastiske fyrværkerishows

Tænk på dyrene, når overgangen til 2019 markeres med fyværkeri

Læs mere om

  • isdesserter
  • nytår
  • nytårsdesserter
  • nytårsmenu

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Undgå tømmermænd: Genstande og promiller

Tilde og Sæþór fra ”Den Store bagedyst”: Sådan fejrer vi nytåret

Ekspert: Sådan holder du dit nytårsforsæt

Alle tiders nytårshits

Sund i det nye år: 7 nytårsforsætter

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen
  • Anbragt som barn – i dag er hun forstander
  • Tina blev mobbet på sit job: Jeg ville ikke leve mere
  • "Ravnen" dræbte 4-årig dreng som hævn
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00