Lørdag d. 15. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Semifreddo med chokolade og nougatsauce
Uhm! Iskold dessert til sommerbordet

Ingredienser til semifreddo med chokolade og nougatsauce
Tid: 1 time.
Frysetid: mindst 4-6 timer.
Antal: Ca. 12 portioner (opskriften giver 2 liter is).
Is:
150 g mørk chokolade
5 dl piskefløde
Korn fra 1 vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
4 pasteuriserede ægge-hvider
1 knivspids fint salt
2 aflange forme, som hver rummer 1 liter
Topping:
100 g hasselnødder
200 g tørrede abrikoser
Nougatsauce med appelsin
2 dl piskefløde
200 g blød nougat
2 tsk. skal af ½ usprøjtet appelsin
PRØV OGSÅ: Marcipanis med krymmel
Fremgangsmåde til semifreddo
Is: Smelt chokoladen over vandbad. Fyld den smeltede chokolade i en lille frysepose. Klip et lille hul i spidsen.
Sprøjt chokoladen ud i et stort gitterværk på et 40 cm langt stykke bagepapir. Det behøver ikke at være pænt, for man kommer ikke til at se det! Lad chokoladen størkne.
Pisk fløden til et blødt skum. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, men ikke grynede. Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med flødeskum og æggehvider. Beklæd formene med bagepapir, så papiret kun dækker de 2 brede sider - så ligger det pænt og glat i formen, og isen skal kun løsnes i enderne, når den skal serveres. Fordel et tyndt lag iscreme i formene. Skær et lag chokoladegitterværk til, så det passer til formen. Huller kan dækkes med chokoladestumper.
Læg et lag iscreme oven på chokoladen og fortsæt således, til der er i alt 4 lag chokolade. Afslut med iscreme. Fold bagepapirstykket ind over iscremen og tryk let med hånden, så overfladen bliver flad. Stil straks isen i fryseren i mindst 4-6 timer.
Topping: Brun nødderne i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter. Gnid skallen af og hak nødderne groft. Skær abrikoserne i små tern.
Nougatsauce med appelsin: Bring fløden i kog. Skær nougaten i små tern. Sluk for blusset og rør forsigtigt nougaten ud i fløden, til den er smeltet. Smag nougatsaucen til med fintrevet appelsinskal.
Servering: Tag isen ud af fryseren, 10-15 minutter før den skal spises. Løsn den i enderne med en varm kniv og vend den ud på et fad. Fjern papiret, drys toppingen på og servér med varm nougatsauce.
PRØV OGSÅ: Lav din egen festkage