Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Skovbæris med mandelkrokant

Skovbæris med mandelkrokant

Nyd den skønne skovbæris på en varm sommerdag

Mail Print

Lørdag d. 22. juni 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til skovbæris med mandelkrokant

Tid: 45 minutter.
Frysetid uden ismaskine: mindst 4 timer.
Antal: 6 portioner.

Skovbæris:

1 vaniljestang
1 usprøjtet citron
4½ dl mælk
3½ dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
300 g optøede skovbær eller
blandede friske bær
Mandelkrokant
130 g sukker
80 g smuttede mandler
Evt. frysetørrede bær til pynt

PRØV OGSÅ: Marcipanis med krymmel

Fremgangsmåde til skovbæris med mandelkrokant

Skovbæris: Flæk vaniljestangen. Skyl citronen og skær et stykke af skallen af på størrelse med en femkrone. Undgå at få for meget af det bitre hvide med. Hæld 3½ dl mælk og fløden i en gryde, tilsæt vaniljestangen og citronstykket og varm det op til kogepunktet. Der skal være små bobler i kanten. Stil gryden til side.

Pisk æggeblommer og sukker med en elpisker, til det bliver en hvid og cremet masse. Fjern citronskallen og vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld 1/3 af mælkeblandingen i æggemassen, mens du pisker. Sæt gryden med mælk tilbage på blusset over svag varme. Hæld æggemassen tilbage i gryden og lad cremen tykne under omrøring i ca. 10 minutter. Den må ikke koge! Cremen er tyknet, når der trækkes spor på bagsiden af en grydeske.

Blend bærrene i en blender sammen med den sidste deciliter mælk. Si herefter puréen igennem en fintmasket si. Rør den siede frugtpuré i den afkølede iscreme. Hæld iscremen i ismaskinen. Har du ikke en ismaskine, hælder du i stedet den kolde iscreme i en metalskål, dækker den til med film og sætter den i fryseren. Efter 1 time tager du cremen ud af fryseren og pisker den godt igennem. Gentag proceduren 3 gange i løbet af 3 timer.

Mandelkrokant: Smelt sukkeret til en gylden karamel på en varm pande. Hæld mandler i og rist dem i 2-3 minutter. Hæld blandingen ud på bagepapir og lad den afkøle helt. Hak den med en skarp kniv til en grov mandelkrokant.

Servering: Tag isen ud af fryseren, en halv time før den skal serveres. Anret kugler af skovbæris i skåle. Drys med hakket mandelkrokant og evt. frysetørrede bær.

PRØV OGSÅ: Milkshake med sommerbær
















Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.


Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Vaniljeparfait

Hyldeblomstparfait

Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Læs mere om

  • isdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Henrik jagtede Krudttønden-terrorist
  • Du skal have nyt hjerte
  • Edderkoppespind kan bære en fugl
  • Spørg advokaten: Skal vi skynde os at blive gift?
  • Thomas skal dø i morgen
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00