Sorbet med hyldeblomst

Dessert: En lækker og forfriskende sommerdessert

1 l hyldeblomstsaft
200 g rørsukker
kornene fra 1 vaniljestang
1 dl citronsaft

Tilbehør: Jordbær, god mørk chokolade.

Rør vaniljekorn og 2 spsk. rørsukker sammen. Kom hyldeblomstsaft, rørsukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Rør, til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og tag gryden af varmen. Afkøl væsken helt. Dvs. gerne i køleskabet til næste dag.

Fjern vaniljestang. Hæld væsken i en bred, lav form og sæt i fryseren. Rør af og til i isen, mens den samler sig.

Ved servering: Rør i isen, til der fremkommer en blød konsistens. Server dessert med jordbær og grofthakket chokolade.

DESSERT: Kanelis

DESSERT: Kaffe med vaniljeis

DESSERT: Jordbærsoftice