Spelt-pandekager med marinerede bær

Lækre og smagfulde dessert-pandekager med spelt

Foto: Anton G. Skov

Opskrift på spelt-pandekager med marinerede bær

12 stk.

Det skal du bruge:
100 g sigtet speltmel eller sigtemel
1 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 æg
1½ dl kærnemælk
2 tsk. rapsolie

Marinerede bær
400 g blandede bær (her blåbær, brombær, hindbær og jordbær)
2 spsk. sukker
1 spsk. rød balsamico
1 spsk. citronsaft

Sådan gør du:
1. Pisk mel, sukker, bagepulver, salt, æg og kærnemælk sammen, til pandekagedejen er glat og uden klumper. Dæk dejen til og stil den på køl i ca. 30 min.

2. Hæld sukker, rød balsamico og citronsaft over de blandede bær, rør forsigtig rundt og lad bærrene trække, til pandekagerne er færdige.

3. Hæld et par dråber olie på en varm slip let-pande. Lav en pandekage af 1 spsk. dej (der kan sagtens være 2-3 stykker på panden på én gang). Vend pandekagerne efter 2 min., når de er faste og gyldne, og bag videre i ca. ½ min. Tag pandekagerne af panden og hold dem varme under et stykke stanniol.

4. Hæld endnu et par dråber olie på panden og bag en ny pandefuld pandekager. Fortsæt således, til al dejen er bagt.

Servér pandekagerne med marinerede bær.

Frugt pr. person
100 g

Energi pr. person
1000 kJ (240 kcal)
Protein: 12 % (7 g)
Kulhydrat: 67 % (37 g)
Fedt: 21 % (5 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
2 pandekager med 2 spsk. marinerede bær som mellemmåltid.
 

Prøv også: Majs-pandekager til morgenbordet