Tirsdag, 12. juli 2016 - 9:02 - af Lars Juul
Stikkelsbærdessert
Nem og lækker dessert lavet af makroner, der er toppet med stikkelsbærkompot. Serveres med iskoldt flødeskum.

6-8 personer
Ingredienser
Stikkelsbærkompot
600 g friskplukkede stikkelsbær
225 g sukker
1 spsk. smør
Korn af 1 vaniljestang
Makroner
200 g sukker
100 g marcipan
1-2 æggehvider
Tilbehør
Flødeskum af ½ l piskefløde
PRØV OGSÅ: Gammeldags æblekage
Fremgangsmåde
Stikkelsbærkompot: Nip stikkelsbærrene, kom dem i en gryde, hæld sukkeret over dem og lad dem stå, til saften begynder at trække ud af bærrene.
Tilsæt smørret og sæt gryden over svag varme. Lad bærrene simre, til de koger en anelse ud og tykner. Tilsæt vaniljekorn og lad kompotten afkøle.
Makroner: Bland sukker og marcipan. Tilsæt æggehvide, til massen har konsistens som havregrød. Sprøjt makronmassen ud i 8-10 kager på en bageplade med bagepapir. Bag makronerne i 20-30 min. ved 160°.
Læg makronerne på en tallerken og fordel kompotten ovenpå. Lad det trække i nogle timer. Du kan også samle desserten i en skål.
Servér desserten med iskoldt flødeskum.