Torsdag d. 8. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Vandbakkelser med blommer og sødt skum
Uhm! Lækre vandbakkelser, der er lige til at guffe i sig

Ingredienser til vandbakkelser med blommer og sødt skum
Tid: 25 minutter.
Bagetid: 30 minutter.
Antal: 18-20 stk.
Vandbakkelser:
2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
Ca. 4 æg afhængigt af
størrelsen
Fyld:
5 dl piskefløde
1 tsk. sukker
20 blommer, fx Althans Reine Claude
PRØV OGSÅ: Vandbakkelser med Sarah Bernhardt-creme
Fremgangsmåde til vandbakkelser med blommer og sødt skum
Vandbakkelser: Tænd ovnen på 200°. Bring vand og smør i kog i en lille gryde. Tilsæt melet på én gang og rør, til det er bagt sammen. Tag gryden af blusset og lad blandingen køle af. Pisk æggene sammen med en elpisker og pisk dem derpå i dejen lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at alle æggene skal i - dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud, når den sættes på pladen.
Sæt ved hjælp af to skeer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne i ovnen i ca. 30 minutter uden at åbne ovnen. Efter 30 minutter kan du tage en enkelt ud - falder den sammen, skal de resterende have 5 minutter mere.
Fyld: Pisk fløde og sukker til skum med elpiskeren. Halvér blommerne, tag stenene ud og skær blommerne i terninger. Kom en skefuld flødeskum i hver af de afkølede vandbakkelser sammen med blommeterninger.
Tip: I stedet for blommer kan du fylde vandbakkelserne med nektarinstykker eller friske bær.
PRØV OGSÅ: Marengs med myntecreme