Vaniljeis med jordbær og mandler

Spis en cremet dessert med god samvittighed

Foto: Jacob Ljørring og Thinkstock

4 portioner Vaniljeis

Det skal du bruge:
½ stang vanilje
2 dl mini-mælk
1 dl kaffefløde 9 %
4 pasteuriserede æggeblommer
1½ tsk. flydende Hermesetas
4 pasteuriserede æggehvider

Tilbehør:
4 spsk. hakkede mandler med skal
500 g jordbær i mindre stykker

Prøv også: Blåbærtrifli

Sådan gør du:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både skal og korn op i en gryde sammen med mælk og fløde og kog det langsomt op. Pisk æggeblommer og sødemiddel til skum. Pisk 1 dl af den kogende mælk ned i æggeblommerne og hæld det hele op i gryden til resten af mælken. Varm det langsomt op, mens der piskes, til det bliver cremet. Cremen må ikke komme i kog. Hæld cremen op i en skål og lad den køle helt af i køleskabet. Pisk æggehviderne stive og vend dem ned i cremen. Hæld det hele i en passende form og sæt den i fryseren i 8 timer. Skær isen i skiver og rul disse i mandlerne, inden de anrettes oven på jordbærrene.

Energi pr. portion 269 kcal / 1124 kJ Fedt: 14 gram Kulhydrat: 20 gram Protein: 12 gram Kostfibre: 3 gram

Prøv også: Smoothie med ananas og mynte