Tirsdag, 28. juni 2016 - 19:07 - af Lone Landmand
Vaniljeparfait
Meget nem hjemmelavet is med rørsukker, honning og vaniljekorn. Isen bliver blød og lækker selv uden brug af ismaskine.

Dessert til 4-6 personer
Ingredienser
6 æggeblommer
1 spsk. honning
100 g rørsukker
Kornene af 1 vaniljestang
½ l piskefløde
Pynt
Mynte, chokolade eller friske bær
PRØV OGSÅ: Jordbæris med balsamico
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne lyse og skummende sammen med honning, rørsukker og vaniljekorn. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
Vend de to blandinger sammen og hæld ismassen i en fryseegnet beholder med tætsluttende låg. Læg beholderen i fryseren og lad den blive der i mindst ½ døgn.
Tag parfait-isen ud af fryseren og lad den stå i køleskabet i ca. ½ time inden servering. Så er det nemmere at kugle den op.
Anret isen med mynte og evt. fintrevet chokolade eller friske bær.
Slut måltidet af med en lækker isdessert:
Slut måltidet af med en lækker isdessert
























Sorbetis
Lav hjemmelavet sorbetis af dine yndlingsbær - det er super nemt. Se opskriften her




Islagkage
Lækker islagkage med kanel, flødeskum og pyntet med kandiserede violer - se opskriften her