Tirsdag d. 16. december 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Vaniljeparfait med honningristede mandler
En hurtigt tilberedt fløjlsblød is med mandler, honning og vanilje.

Lone Landmands vaniljeparfait med honningristede mandler
6-8 personer
Ingredienser
1 dl mandler
1 knsp. fint salt
½ spsk. honning
1 vaniljestang
150 g rørsukker
6 æggeblommer
½ l piskefløde
PRØV OGSÅ: Lone Landmands desserttærte med citroncreme
Fremgangsmåde
Hak mandlerne groft - behold evt. nogle hele til pynt.
Kom mandlerne i en pande og rist dem ved god varme, mens du flytter dem rundt. Tilsæt salt og honning efter et par minutter og lad honningen koge op omkring mandlerne. Fordel dine honningristede mandler på et stykke bagepapir og lad dem afkøle der.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en røreskål sammen med sukker og æggeblommer og pisk, til sukkeret er opløst, og blandingen er lys og skummende.
Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt dette sammen med æggemassen og de hakkede, glaserede mandler. Fordel cremen i portionsforme eller en større form, som kan tåle at komme i fryseren. Frys massen ned og servér isen næste dag pyntet med de hele mandler.
TIP Tilbered isen dagen før brug. Står den for længe i fryseren, dannes der nemlig krystaller i isen.
Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













