Torsdag d. 18. august 2011 - af Pia Friis Andreassen
"Åben" lagkage
Indbydende åben lagkage med friske bær

Ca. 8 personer
Det skal du bruge:
Kage: 3 æg str. L, 125 g sukker + lidt ekstra, 60 g kartoffelmel, 60 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver.
Fyld: 1 dl florsukker, ½ dl kakao, 1 kg blandede, friske bær, 1½ dl chokoladespåner, 2 spsk. kokosflager, revet citronskal af ½ usprøjtet citron.
Tilbehør: Flødeskum.
Sådan gør du:
Kage: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Bland de to slags mel og bagepulveret og rør det i æggeblandingen. Fordel dejen i et jævnt lag på en plade med bagepapir. Bag den midt i en 210° varm ovn i 6-7 min. Vend straks efter kagepladen (med bagepapir) ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Læg et lunt viskestykke hårdt opvredet i varmt vand over et kort øjeblik. Fjern viskestykket og det øverste stykke papir og lad kagen afkøle.
Fyld: Bland florsukker og kakao og drys det over den kolde kagebund. Fordel dernæst de klargjorte bær ovenpå sammen med chokoladespåner, kokosflager og citronskal. Servér straks kagen med flødeskum til.