"Åben" lagkage

Indbydende åben lagkage med friske bær

Foto: Martin Tanggaard

Ca. 8 personer

Det skal du bruge:
Kage: 3 æg str. L, 125 g sukker + lidt ekstra, 60 g kartoffelmel, 60 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver.

Fyld: 1 dl florsukker, ½ dl kakao, 1 kg blandede, friske bær, 1½ dl chokoladespåner, 2 spsk. kokosflager, revet citronskal af ½ usprøjtet citron.

Tilbehør: Flødeskum.

Sådan gør du:
Kage: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Bland de to slags mel og bagepulveret og rør det i æggeblandingen. Fordel dejen i et jævnt lag på en plade med bagepapir. Bag den midt i en 210° varm ovn i 6-7 min. Vend straks efter kagepladen (med bagepapir) ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir. Læg et lunt viskestykke hårdt opvredet i varmt vand over et kort øjeblik. Fjern viskestykket og det øverste stykke papir og lad kagen afkøle.

Fyld: Bland florsukker og kakao og drys det over den kolde kagebund. Fordel dernæst de klargjorte bær ovenpå sammen med chokoladespåner, kokosflager og citronskal. Servér straks kagen med flødeskum til.

Espressokage
Espressokage

pærekage
Pærekage


Limetærte