Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Abrikostærte

Abrikostærte

Tærten består af en sprød mørdejsbund og et lag marcipanmasse med toner af appelsin. Stjernerne er selvfølgelig de dejlige abrikoser, som er pocheret i en sukkerlage med vanilje og appelsinskal, til de er møre. Den resterende sukkerlage er tilsat Grand Marnier og kogt til en tyk og lækker næsten karamelagtig gylden sirup, som er hældt over tærten.

Mail Print

Tirsdag d. 30. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til abrikostærte

(4 tærter, 11 cm i diameter)

Mørdej:

50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
Et halvt sammenpisket æg

Marcipanmasse:

Passion for søde sager

Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.

200 g marcipan
60 g sukker
Skal af en usprøjtet appelsin
6 spsk. saft fra en usprøjtet appelsin

Pocherede abrikoser:

8 friske abrikoser
3 dl vand
Korn fra en vaniljestang
Skal af en usprøjtet appelsin
4 spsk. glukosesirup
2 spsk. Grand Marnier

PRØV OGSÅ: Helles hindbærkage med lakridskaramel

Fremgangsmåde til abrikostærte

Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med et sammenpisket halvt æg. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen), og udstik cirkler med en skål på 15 cm i diameter. Kom dejen i smurte tærteforme (11 cm i diameter), og tryk den ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. Bag tærtebundene ved 200°C i ca. 10-15 minutter på den midterste rille i ovnen, til de er let gyldne.

Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipan, sukker, appelsinskal og -saft sammen i en skål med en håndmixer. Fordel marcipanmassen på de forbagte tærtebunde, og bag dem yderligere ca. 12 minutter midt i ovnen.

Vask abrikoserne, og skær dem i halve. Husk at fjerne stenen fra abrikoserne. Kom abrikoser, vand, korn fra en flækket vaniljestang (og også gerne den flækkede vaniljestang), appelsinskal og 2 spiseskeer glukosesirup i en gryde. Bring det i kog, og skru herefter ned for varmen. Lad det småkoge ved svag varme, indtil abrikoserne er møre. Det tager ca. 10 minutter. Kom de pocherede abrikoser på en tallerken, og lad dem afkøle. Fjern vaniljestangen fra sukkerlagen. Tilsæt 2 spiseskeer glukosesirup og Grand Marnier til sukkerlagen, og kog den ind til en sirup. Det skal koge ca. 5 minutter. Lad siruppen afkøle.

Kom de pocheredehindbærkage med lakridskaramel

PRØV OGSÅ: Helles små karameltærter med pistacienødder


Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige
HER

Relaterede Artikler

Portions-svampetærter med bacon

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Tærte med syltetøj og mandler

Læs mere om

  • frugtdesserter
  • tærter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Appelsintærte

Julestjerne med abrikosfyld

Æblemazarin

Pæretærte med creme

Portions-svampetærter med bacon

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00