Tirsdag d. 30. juli 2013 - af Helle Høgild Nielsen, www.madsymfonien.dk/Foto: Mikael Rasmussen
Abrikostærte
Tærten består af en sprød mørdejsbund og et lag marcipanmasse med toner af appelsin. Stjernerne er selvfølgelig de dejlige abrikoser, som er pocheret i en sukkerlage med vanilje og appelsinskal, til de er møre. Den resterende sukkerlage er tilsat Grand Marnier og kogt til en tyk og lækker næsten karamelagtig gylden sirup, som er hældt over tærten.

Ingredienser til abrikostærte
(4 tærter, 11 cm i diameter)
Mørdej:
50 g smør
100 g hvedemel
25 g flormelis
Korn fra en vaniljestang
Et halvt sammenpisket æg
Marcipanmasse:
Passion for søde sager
Helle Høgild Nielsens store passion er at bage kager, lave desserter og andre skønne lækkerier. Helle står bag bloggen www.madsymfonien.dk, hvor hun deler ud af sine egne opskrifter.
Helle har en bachelor i sprog og kommunikation.
200 g marcipan
60 g sukker
Skal af en usprøjtet appelsin
6 spsk. saft fra en usprøjtet appelsin
Pocherede abrikoser:
8 friske abrikoser
3 dl vand
Korn fra en vaniljestang
Skal af en usprøjtet appelsin
4 spsk. glukosesirup
2 spsk. Grand Marnier
PRØV OGSÅ: Helles hindbærkage med lakridskaramel
Fremgangsmåde til abrikostærte
Skær smørret i mindre stykker i en skål, og smuldre det sammen med melet, til der ingen klumper er. Tilsæt flormelis og vaniljekorn, og saml dejen hurtigt med et sammenpisket halvt æg. Lad mørdejen hvile i køleskab i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en stor cirkel (ca. 0,5 cm i tykkelsen), og udstik cirkler med en skål på 15 cm i diameter. Kom dejen i smurte tærteforme (11 cm i diameter), og tryk den ud med fingrene. Prik dejen med en gaffel. Bag tærtebundene ved 200°C i ca. 10-15 minutter på den midterste rille i ovnen, til de er let gyldne.
Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør marcipan, sukker, appelsinskal og -saft sammen i en skål med en håndmixer. Fordel marcipanmassen på de forbagte tærtebunde, og bag dem yderligere ca. 12 minutter midt i ovnen.
Vask abrikoserne, og skær dem i halve. Husk at fjerne stenen fra abrikoserne. Kom abrikoser, vand, korn fra en flækket vaniljestang (og også gerne den flækkede vaniljestang), appelsinskal og 2 spiseskeer glukosesirup i en gryde. Bring det i kog, og skru herefter ned for varmen. Lad det småkoge ved svag varme, indtil abrikoserne er møre. Det tager ca. 10 minutter. Kom de pocherede abrikoser på en tallerken, og lad dem afkøle. Fjern vaniljestangen fra sukkerlagen. Tilsæt 2 spiseskeer glukosesirup og Grand Marnier til sukkerlagen, og kog den ind til en sirup. Det skal koge ca. 5 minutter. Lad siruppen afkøle.
Kom de pocheredehindbærkage med lakridskaramel
PRØV OGSÅ: Helles små karameltærter med pistacienødder
Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER