Tirsdag d. 4. marts 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Æblekage med kanel
Dette er opskriften på en helt klassisk æblestang med kanel. Kagen indeholder ikke remonce - kun den dejligste æblegrød, der er kogt med vanilje og drysset med kanel.

Lone Landmands æblekage med kanel

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ca. 10-12 stykker kage
Ingredienser til æblekage med kanel
Dej
25 g gær
1 dl lunken mælk
75 g rørsukker
1 stort eller 2 små æg
350 g mel
125 g smeltet smør
Fyld
2 belle de boskoop-æbler
1 vaniljestang
100 g flormelis
1 tsk. stødt kanel
Drys
1 æg til pensling
2 spsk. perlesukker
½ tsk. stødt kanel
Prøv også: Lone Landmands bløde chokolademuffins
Sådan laver du æblekage med kanel
Dej: Udrør gæren i den lunkne mælk.
Tilsæt sukker, æg og mel.
Ælt dejen sammen med den ene hånd.
Tilsæt det afkølede smør. Det kræver lidt tålmodighed at arbejde det ind i dejen, men bliv bare ved, pludselig lykkes det. Du kan eventuelt holde lidt af melet tilbage i begyndelsen, for mængden afhænger af størrelsen på dine æg, men fald ikke for fristelsen til at tilsætte mere mel, end opskriften angiver, så bliver din færdige kage for tør og stiv i strukturen.
Dejen skal vedblive at være blød og lidt klistret. Lad dejen hæve, mens fyldet tilberedes.
Fyld: Skræl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene og skær bådene i tynde skiver.
Læg æbleskiverne i en tykbundet gryde med ½ dl vand og den flækkede vaniljestang.
Drys flormelis over og bring grydens indhold i kog.
Lad æblestykkerne koge i 5 min. og mos dem groft - der må meget gerne være hele stykker tilbage.
Tag vaniljestangen op.
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
Tryk dejen ud på skrå på bagepladen, så den bliver ca. 12 x 30 cm.
Fordel æblegrøden på midten af dejen, men lad den slutte lidt inden for dejenderne.
Drys kanel over grøden og fold først den ene og dernæst den anden dejside ind over midten. Fold enderne op og sørg for, at dejen lukker tæt omkring fyldet, så det ikke løber ud under bagningen. Bare vær forsigtig og tålmodig med dejen.
Drys: Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og kanel.
Lad æblestangen hæve i en halv time og bag den i 20-25 min., til den er fint gylden.
Servér den lækre kage, mens den endnu er lun - da smager den allerbedst.