Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Æblekage med kanel

Æblekage med kanel

Dette er opskriften på en helt klassisk æblestang med kanel. Kagen indeholder ikke remonce - kun den dejligste æblegrød, der er kogt med vanilje og drysset med kanel.

Mail Print

Tirsdag d. 4. marts 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist

PrintPrint

Lone Landmands æblekage med kanel


Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.

[email protected]

Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.

Ca. 10-12 stykker kage

Ingredienser til æblekage med kanel

Dej
25 g gær
1 dl lunken mælk
75 g rørsukker
1 stort eller 2 små æg
350 g mel
125 g smeltet smør

Fyld
2 belle de boskoop-æbler
1 vaniljestang
100 g flormelis
1 tsk. stødt kanel

Drys
1 æg til pensling
2 spsk. perlesukker
½ tsk. stødt kanel

Prøv også: Lone Landmands bløde chokolademuffins

Sådan laver du æblekage med kanel

Dej: Udrør gæren i den lunkne mælk.
Tilsæt sukker, æg og mel.
Ælt dejen sammen med den ene hånd.
Tilsæt det afkølede smør. Det kræver lidt tålmodighed at arbejde det ind i dejen, men bliv bare ved, pludselig lykkes det. Du kan eventuelt holde lidt af melet tilbage i begyndelsen, for mængden afhænger af størrelsen på dine æg, men fald ikke for fristelsen til at tilsætte mere mel, end opskriften angiver, så bliver din færdige kage for tør og stiv i strukturen.
Dejen skal vedblive at være blød og lidt klistret. Lad dejen hæve, mens fyldet tilberedes.

Fyld: Skræl æblerne, skær dem i både, fjern kernehusene og skær bådene i tynde skiver.
Læg æbleskiverne i en tykbundet gryde med ½ dl vand og den flækkede vaniljestang.
Drys flormelis over og bring grydens indhold i kog.
Lad æblestykkerne koge i 5 min. og mos dem groft - der må meget gerne være hele stykker tilbage.
Tag vaniljestangen op.
Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir.
Tryk dejen ud på skrå på bagepladen, så den bliver ca. 12 x 30 cm.
Fordel æblegrøden på midten af dejen, men lad den slutte lidt inden for dejenderne.
Drys kanel over grøden og fold først den ene og dernæst den anden dejside ind over midten. Fold enderne op og sørg for, at dejen lukker tæt omkring fyldet, så det ikke løber ud under bagningen. Bare vær forsigtig og tålmodig med dejen.

Drys: Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og kanel.

Lad æblestangen hæve i en halv time og bag den i 20-25 min., til den er fint gylden.

Servér den lækre kage, mens den endnu er lun - da smager den allerbedst.

Prøv også: Bradepandekagesnegle med karamel

Relaterede Artikler

Jordbærdrik som dessert

Tærte med spinat, feta og dijonsennep

Stikkelsbærdessert

Linguine med sej, tomat og basilikum

Læs mere om

  • lone landmand
  • frugtdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Pæretærte med mandellåg

Æblemousse med brombærpuré og mynte

Blommetrifli

Sommerpie

Jordbærdrik som dessert

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Min søn festede sig ihjel
  • Ugens serie: Den som dræber – fanget af mørket
  • Sov godt: Forskerens 10 bedste råd 
  • Brev til Mimi: Jeg pynter på sandheden
  • X Factor-Mathias nær brændt ihjel: Mobbet med sine ar

En lækker æblekage slår aldrig fejl. Få flere opskrifter på æblekage på femina.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00