Amerikansk gulerodskage

Lækker, børnevenlig gulerodskage

Det skal du bruge:
750 g brun farin
350 g vegetabilsk salatolie
9 æg
9 g vaniljesukker
24 g bagepulver
15 g natron
525 g hvedemel
225 g grahamsmel
7 g groft salt
12 g kanel
700 g groftrevet gulerod
evt. 150 g rosiner
Pynt: 300 g flødeost naturel,
120 g minarine, Lätta eller Becel,
120 g flormelis,
35 g vaniljesukker,
ca. 1 tsk. citronkoncentrat,
100 g hakkede hasselnøddeflager.

Bag også:
Gulerodskage
Kanelæblekage

Er du på udkig efter en lidt sundere version af den klassiske gulerodskage, så prøv denne opskrift uden mel og sukker fra femina.dk

Lækker gulerodskage med syltet ingefær fra isabellas.dk

Sådan gør du:
Alle ingredienser til dejen blandes sammen og hældes i en stor, sort bradepande beklædt med bagepapir. Bages på midterste rille ved
175°, varmluft, i ca. 30-45 minutter.
Pynten røres sammen med halvdelenaf hasselnøddefl agerne. Når kagen er kold, smøres pynten på, og de resterende hasselnøddeflager
drysses over kagen.
Kagen opbevares i køleskab på grund af flødeosten, men tages ud, et stykke tid før den skal spises.