Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Annemettes portionslagkager

Annemettes portionslagkager

Få opskriften på vinderens flotte portionslagkager med chokolade, mokka og æbler

Mail Print

Fredag d. 18. oktober 2013 - af Foto: Jacob Ljørring

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Populære kageopskrifter og bagegrej

12 opskrifter på sunde kager du altid må spise

Lav dine egne perfekte macarons
med det komplette macaronkit inkl. opskrifter
Opskrift på lækker hjemmelavet
Strawberry Cheesecake

Ingredienser til portionslagkager

6 stk. - påbegyndes dagen før brug

Lagkagebunde
3 æg
3 dl sukker
3 dl hvedemel
1 stort æble, groft revet
2 tsk. bagepulver
4-5 spsk. kakaopulver
150 g smeltet smør

Mokkacreme
3 blade husblas
4 spsk. hele kaffebønner
4 dl fløde
2 spsk. sukker

Æblefyld
1 blad husblas
2 store madæbler
1 dl sukker
Saften af ½ citron
Kornene fra ½ stang vanilje
Mandelkrokant
2 dl sukker
100 g mandler

Pynt
¼ l fløde pisket til skum
2 æbler i tynde skiver
dryppet med citronsaft

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor næsten 30.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER



Den store bagedyst 2012: Her er vores bedste opskrifter

Fremgangsmåde til portionslagkager

Lagkagebunde: Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker.

Drys et par spiseskefulde af melet ud over det revne æble.

Bland bagepulver, kakaopulver og det resterende mel og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen, mens du tilsætter det smeltede smør og det revne æble.

Bred massen ud på en bageplade belagt med bagepapir og sørg for, at den er jævnt fordelt.

Bag kagebunden midt i ovnen ved 175° i cirka 20 min., til den har sat sig.

Lad bunden køle af på pladen og udstik herefter med en cylinderform 12 runde bunde. Det overskydende af bunden kan bruges til romkugler eller lignende.

Mokkacreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.

Kværn kaffebønnerne groft i en blender.

Varm fløden op til lige under kogepunktet og tilsæt de kværnede kaffebønner samt sukker. Lad det svale lidt og rør herefter den udblødte husblas direkte ned i den varme mokkafløde. Dæk til med husholdningsfilm og sæt blandingen på køl i mindst 3 timer.

Æblefyld: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.

Skræl æblerne og skær dem i mundrette tern. Kom sukker, citronsaft, æbletern og vaniljekorn samt -stang i en lille gryde og lad det koge, til æblerne er møre. Lad det svale lidt og kom herefter den udblødte husblas direkte op i den varme æblegrød og rør i grøden, til husblassen er smeltet. Lad grøden køle af, inden fyldet kan anvendes i kagerne.

Mandelkrokant: Smelt sukkeret ved lav varme på en pande. Når det får en gylden farve, og alt sukkeret er opløst, tilsættes mandlerne, og der røres rundt. Kom de varme sukkermandler ud på et stykke bagepapir og bred dem godt ud. Når mandlerne er kølet af, hakkes de fint med en savtakket kniv.

Opbygning af lagkagerne: Kom lagkageplast eller bagepapir, som er klippet til, ned i dine cylinderforme.

Læg en chokoladebund i hver form.

Pisk derefter mokkacremen luftig og blød med en elpisker.

Sprøjt en rand af mokkacreme ud på hver bund og kom æblefyldet ind i midten af hver kage. Kom mere mokkacreme på og læg endnu en chokoladebund i hver cylinder som låg på kagerne.

Sæt kagerne på køl natten over. Smør kagernes sider op med et tyndt lag flødeskum og dup forsigtigt mandelkrokanten på siderne.

Afsæt en roset af flødeskum på hver kage og pynt med friske, citrondryppede skiver af æble.


Her er årets top 10 kageopskrifter

Vi har samlet de mest populære kageopskrifter i 2012, og samlet dem i et galleri nedenfor. God bagelyst!

Relaterede Artikler

Fondant-lagkage

Guide til lagkage med fondant

Gateau Marcel

Jordbærkage med hyldeblomstcreme

Lagkage med appelsincreme

Læs mere om

  • Kager i lag

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Nøddekage med ricottacreme

Klassisk kransekage

Tid til kage - her får du 20 af årets bedste kager

Tiramisu

Fondant-lagkage

Guide til lagkage med fondant

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Advokaten fortæller: Ingen rabat til studerende
  • Ny krimi-podcast: Nationens mareridt
  • Pia er 66 år, skilt og enke: Jeg tror stadig på kærligheden
  • Jeg brød helt sammen
  • Ugens guide: Tre kunstudstillinger
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00