Tirsdag d. 3. februar 2015 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Banankage
Klassisk banankage med vaniljesukker, rørsukker, mørk chokolade og bananer. Kagen holder sig fint i nogle dage, så der er bagværk til uventede gæster.

Lone Landmands banankage
Ca. 10 stykker
Ingredienser til banankage
400 g mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. natron
3 store æg
350 g rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
2½ dl vindruekerneolie
2½ dl kærnemælk
100 g smeltet mørk chokolade
3 små, modne bananer
PRØV OGSÅ: Lone Landmands Æblekage med kanel
Fremgangsmåde - banankage

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Smør en stor, aflang brødform grundigt.
Sigt mel, bagepulver og natron, så det er blandet og uden klumper.
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker lyst og skummende.
Tilsæt vindruekerneolie i en tynd stråle under stadig piskning. Tilsæt kærnemælk og melblandingen og vend dejen sammen.
Hæld ca. en tredjedel af dejen i den smeltede chokolade og rør, til blandingen er helt ensartet. Mos bananerne og bland dem i resten af dejen.
Fordel halvdelen af banandejen i bunden af formen, læg chokoladedejen ovenpå og slut af med den resterende del af banandejen.
Før en kniv til bunds i formen og træk mønstre i dejen.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 1 time, eller til der ikke hænger dej ved, når du tjekker kagens midte med en spids genstand. Bagetiden afhænger lidt af din ovn.
Lad banankagen køle helt af, så smager den bedst.