Bistaden

Her får du opskriften på en kage, som er smagfuld og sjov.

Det skal du bruge til den sjove kage:

1 stor rund ovnfast skål eller springform

200 g smeltet smør
3 æg str. L
1 tsk. vaniljesukker
225 g sukker
2½ dl mælk
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

SE HER: Flere sjove kager fra DM i kagekunst - se dem her og bliv begejstret

Icing til kagen:

500 g smør
600 g flormelis
2 spsk. vaniljeessens
4 spsk. mælk

Pynt til bistadet:

Vaffel
Lakridssnøre
Lakridsbånd

Bier til den sjove kage:

Små skumfiduser, gerne gule
Dekorationsglasur - mørk
chokolade
Små dekorationshjerter
(krymmel) til vinger

SE HER: Kagerne fra VM i Kagekunst i England - Wauv!

Sådan laver du en sjov bistade som kage:


Smelt smørret og lad det køle af.

Pisk æg, vaniljesukker og sukker luftigt. Tilsæt mælken og rør den helt sammen med æggesnapsen. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør dejen sammen med smeltet smør.

Kom dejen i en smurt ovnfast skål på ca. 1¾ liter og bag den i ca. 1¼ time ved 160°. Kagen kan også bages i en stor springform med en diameter på ca. 26 cm.

Lad kagen køle af på en bagerist.

Icing til kagen:

Bland smør, flormelis og vaniljeessens og pisk det sammen først ved lav hastighed. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk så det hele, til det er let og luftigt, mindst 5 min.

Smør kagen med halvdelen af glasuren. Kom resten i en sprøjtepose og sprøjt glasuren på, så kagen kommer til at ligne et bistade.

Pynt af bistadet:

Pynt bistadet med lakridsband og skær vaflen til, så den får facon som en dør. Læg en kant rundt om døren med lakridssnøre.

SE OGSÅ: Lav små sjove klovne af en bradepandekage

Bier til kagen:

Lav små bier af skumfiduser. Striberne laves med dekorationsglasur og vingerne af dekorationshjerter