Torsdag d. 3. maj 2012 - af Gitte Heidi Rasmussen / Foto: Inge Skovsdal
Bistaden
Her får du opskriften på en kage, som er smagfuld og sjov.

Det skal du bruge til den sjove kage:
1 stor rund ovnfast skål eller springform
200 g smeltet smør
3 æg str. L
1 tsk. vaniljesukker
225 g sukker
2½ dl mælk
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
SE HER: Flere sjove kager fra DM i kagekunst - se dem her og bliv begejstret
Icing til kagen:
500 g smør
600 g flormelis
2 spsk. vaniljeessens
4 spsk. mælk
Pynt til bistadet:
Vaffel
Lakridssnøre
Lakridsbånd
Bier til den sjove kage:
Små skumfiduser, gerne gule
Dekorationsglasur - mørk
chokolade
Små dekorationshjerter
(krymmel) til vinger
SE HER: Kagerne fra VM i Kagekunst i England - Wauv!
Sådan laver du en sjov bistade som kage:
Smelt smørret og lad det køle af.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker luftigt. Tilsæt mælken og rør den helt sammen med æggesnapsen. Sigt hvedemel og bagepulver i og rør dejen sammen med smeltet smør.
Kom dejen i en smurt ovnfast skål på ca. 1¾ liter og bag den i ca. 1¼ time ved 160°. Kagen kan også bages i en stor springform med en diameter på ca. 26 cm.
Lad kagen køle af på en bagerist.
Icing til kagen:
Bland smør, flormelis og vaniljeessens og pisk det sammen først ved lav hastighed. Tilsæt mælken lidt ad gangen og pisk så det hele, til det er let og luftigt, mindst 5 min.
Smør kagen med halvdelen af glasuren. Kom resten i en sprøjtepose og sprøjt glasuren på, så kagen kommer til at ligne et bistade.
Pynt af bistadet:
Pynt bistadet med lakridsband og skær vaflen til, så den får facon som en dør. Læg en kant rundt om døren med lakridssnøre.
SE OGSÅ: Lav små sjove klovne af en bradepandekage
Bier til kagen:
Lav små bier af skumfiduser. Striberne laves med dekorationsglasur og vingerne af dekorationshjerter