Blåbærkage

Lækker blåbærkage med syltede blåbær

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
250 g blåbær, 3 æg str. M/L, 285 g sukker, 175 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 100 g smør, ca. 2 spsk. perlesukker.

Syltede blåbær: 150 g blåbær, ca. 100 g sukker, 1 spsk. vand.

Tilbehør: Cremefraiche 18 %.

Sådan gør du:
Blåbærkage: Skyl blåbærrene og dup dem tørre. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggeblandingen. Vend det sammen og kom dejen i en form beklædt med bagepapir (ca. 25 x 35 cm). Fordel blåbærrene ovenpå i et jævnt lag. Læg herover tynde skiver smør i et jævnt lag (brug ostehøvlen).

Strø perlesukker over og bag kagen midt i en 200° varm ovn i ca. 35 min., eller til dejen er fast (prøv efter med en dejnål). Læg evt. stanniol over de sidste 10 min., så kagen ikke bliver for mørk. Syltede blåbær: Kom skyllede blåbær, sukker og vand i en gryde og varm det op. Lad det småsnurre, til blåbærrene er kogt let ud, og sukkeret er smeltet. Lad det afkøle. Ved servering: Skær kagen i portionsstykker og anret dem med cremefraiche og syltede blåbær.