Blåbærmåne

Lækker kage med blåbær og kun 200 kcal i hvert stykke.

2 halvmåner, 12 stykker i alt

 

Blåbærmåne

3 æg

200 g flormelis

Revet skal og saft af
1 ubehandlet citron

2 spsk. hasselnøddeolie

150 g blåbær

180 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 dl mælk

 

Glasur

100 g flormelis

1 tsk. revet skal af
1 ubehandlet citron

1 spsk. citronsaft

 

Blåbærmåne: Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og citronskal. Pisk olien i æggemassen. Skyl blåbærrene og tril dem forsigtigt i hvedemelet. Tag blåbærrene op.

Sigt hvedemel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med mælk, citronsaft og blåbær.

Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm diameter). Bag kagen ved 180° i ca.
20 min. Stik midt i kagen med en strikkepind eller tændstik. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere. Lad kagen afkøle.

 

Glasur: Rør ingredienserne til glasuren sammen og fordel den på kagen. Skær kagen midt over, så der kommer to halvmåner ud af den. Hver halvmåne rækker til
6 personer.

 

Energi pr. stk.

900 kJ (210 kcal)

Kulhydrat: 39 g

Fedt: 5 g,
heraf mættet fedt: 1 g

Få sunde og lækre opskrifter i samarbejde med Hjerteforeningen i Ude og Hjemme hver uge.