Bradepandekage med æbler og kanel

Prøv en lækker bradepandekage med æbler og kanel

Foto: Anton G. Skov

24 stk.

Det skal du bruge:
100 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
2 dl + 1 spsk. sukker
2 tsk. kanel
½ dl smagsneutral olie, fx rapsolie
1½ dl mini- eller skummetmælk
1 æg
4 æbler
50 g hakkede mandler

Bag også gulerodskage

Tilbehør
2 dl fromage frais eller skyr
1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du:
1. Opvarm ovnen til 225° (210° varmluft).

2. Bland begge slags mel med bagepulver, 2 dl sukker og kanel. Tilsæt olie, mælk og æg og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en bradepande på ca. 20 x 25 cm, der er foret med bagepapir.

3. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stik stykkerne tæt sammen ned i dejen. Drys med mandler og 1 spsk. sukker. Dæk kagen med folie og bag den i 25-30 min. Servér kagen lun sammen med fromage frais rørt med vaniljesukker.

Energi pr. stk.
500 kJ (120 kcal)
Protein: 10 % (6 g)
Kulhydrat: 65 % (36 g)
Fedt: 25 % (6 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
1 stykke kage med 1 spsk. fromage frais eller skyr som et mellemmåltid.