Tirsdag d. 20. maj 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Bradepandekage med kakao
Denne bradepandekage med kakaoglasur og valnødder på toppen er ganske nem at lave, og den smager fantastisk. Prøv den en dag, hvor du har brug for en kage, der rækker til mange.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød














Lone Landmands bradepandekage med kakao

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
[email protected]
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Ca. 30 stykker
Ingredienser
250 g smør
2½ dl kogende vand
4 spsk. kakao
300 g mel
400 g sukker
1½ dl kærnemælk
2 æg
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
Glasur
200 g smør
4 spsk. kakao
450 g flormelis
1 dl mælk
1 dl hakkede valnødder
PRØV OGSÅ: Lone Landmands kanelsnegle med remonce i bradepande
Fremgangsmåde
Kage: Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Smør ovnens bradepande grundigt eller beklæd den med bagepapir.
Smelt smørret i en rummelig gryde og tilsæt kogende vand og kakao. Bring gryden i kog og pisk blandingen sammen. Tilsæt derpå mel og sukker og pisk det ind i kakaoblandingen.
Bland kærnemælk, æg, natron og vaniljesukker og pisk det ind i grydens indhold.
Hæld dejen i bradepanden og bag den i ca. 20 min., eller til der ikke længere er ubagt dej, når du tester med en spids genstand.
Glasur: Smelt smørret til glasuren, tilsæt kakao og rør den ud i smørret. Tilsæt derpå flormelis, mælk og valnødder og rør glasuren jævn.
Hæld glasuren over kagen, så snart den kommer ud af ovnen. Lad kagen køle helt af, før du skærer den ud.