Brownie med vanilje og valnødder

Dejlig skærekage med masser af smag fra valnødder, vanilje og mørk kakao.

Foto: Martin Tanggaard
 

Ingredienser

100 g smør
150 g valnødder
1½ dl hvedemel
4 spsk. kraftig mørk kakao
½ vaniljestang
2 æg
3 dl sukker
1 nip salt

 

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med amarenakirsebær

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret ved svag varme og lade det køle af. Hak valnødderne groft og stil dem til side. Sigt mel og kakao sammen og tilsæt vaniljekornene. 
Pisk æg og sukker sammen til et hvidt skum. Tilsæt den sigtede mel-kakao-blanding og rør til slut det smeltede, afkølede smør i.
Hæld dejen i en springform (Ø 24 cm) eller en bradepande (ca. 15 x 30 cm). Bag kagen ved 175° i ca. 30 min.