Chai-brownies

Lækker som dessert eller mellemmåltid

Foto: Henrik Freek Christensen


Det skal du bruge til chai-brownies:
(16 stykker brownies. 100 kcal pr. stk. uden nøddetopping.)
100 g mandler
75 g sukkerfri mørk chokolade (ca. 75 %)
120 g Isis Perfect Fit
40 g kakaopulver
½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
2 æg
1 dl rapsolie
1 dl friskbrygget Yogi Choko Chaite

Prøv brownies med pistacienødder og chili

Nøddetopping:
70 g mandler
25 g usaltede pistacienødder
eller:
70 g Sukrin flormelis
1 spsk. kakaopulver
50 g mandelflager

Prøv også sunde brownies

Fremgangsmåde
Blend mandlerne til fint mandelmel, f.eks. i en nøddehakker, foodprocessor eller med en stavblender. Hak chokoladen groft og blend den. Bland mandelmel med chokolade.Hæld blandingen over i en skål og tilsæt Perfect Fit, kakao, bagepulver og vanilje og rør det grundigt sammen. Pisk æggene med et piskeris og rør afkølet chaite og rapsolie i. Bland det og rør forsigtigt dejen igennem. Hæld dejen i en lille kageform beklædt med bagepapir. Bages ved 160 grader i 20-25 minutter.

Nøddetopping:
Variation 1: Hak mandler og usaltede pistacienødder og drys dem ud over dine chai-brownies efter 5 minutter i ovnen.

Variation 2: Lad dine chai-brownies køle af. Rør en glasur af Sukrin flormelis, 3 spsk. vand og kakaopulver og fordel den på dine chai-brownies. Drys med mandelflager.