Torsdag d. 29. maj 2014 - af Annemette Voss, foto: Sif Meincke
Cheesecake med blåbærsylt
Uhm! Vi elsker cheesecake og Annemette Voss', vinderen af Den store bagedyst 2013, blåbær-cheesecake er ingen undtagelse!

Opskrift på cheesecake med blåbærsylt
Ingredienser til 8-10 personer
Sværhedsgrad: Middel
Arbejdstid: 25 minutter
Bagetid: 20 + 10 minutter
Køletid: Mindst 6 timer
Cremefraichetop
½ god polynesisk vaniljestang
50 g sukker
4 dl cremefraiche 38 %
Blåbærsylt
300 g blåbær, friske eller frosne
100 g sukker
1 spsk. vand
Saft af ½ citron
Kiksebund
1 spsk. smagsneutral olie
75 g smør
200 g fuldkornskiks
Ostecreme
½ god polynesisk vaniljestang
100 g sukker
2 æg
400 g flødeost naturel
Fremgangsmåde til cheesecake
Kiksebund: Smør en springform, 22 cm i diameter, med olie. Smelt smørret ved middel varme. Knus kiksene grundigt og bland dem sammen med det smeltede smør. Tryk kiksemassen fast sammen i springformens bund.
Ostecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab forsigtigt kornene ud med en lille kniv. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom sukker, vaniljesukker, æg og flødeost i en skål og blend det sammen til en jævn masse med en stavblender. Fordel flødeostecremen oven på kiksebunden og bag kagen i ovnen ved 190° i cirka 20 minutter, til den har sat sig. Overfladen vil tage lidt farve. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter, inden cremefraichetoppen kommes på.
Cremefraichetop: Skrab kornene fra vaniljestangen ud og tryk dem sammen med lidt af sukkeret. Bland sukker, vaniljesukker og cremefraiche godt sammen og fordel det oven på den let afkølede ostekage. Sørg for en jævn og glat overflade. Bag kagen færdig i ovnen i cirka 10 minutter ved 190°. Lad kagen køle af, inden den stilles i køleskabet natten over eller mindst 6 timer.
Blåbærsylt: Kog blåbær, sukker, vand og citronsaft op. Lad det simre i 5-10 minutter. Jo længere tid, saucen koger ind, desto tykkere vil konsistensen være til sidst. Den tykner også, når den køler af. Lad saucen svale og servér til kagen.
Galleri: De 10 mest populære kager på udeoghjemme.dk
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!