Cheesecake med citron

Lækker cheesecake med citron og bær

Foto: Anton G. Skov

Ingredienser til cheesecake med citron

(10-12 stk.)

200 g fuldkornshvedekiks
50 g lys sirup
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æggehvider
1 pakke friskost light (250 g)
Saft og skal af 1 usprøjtet citron

Tilbehør:

Bær (evt. blandede) - beregn 100 g pr. person

PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake

Fremgangsmåde

1. Beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir.

2. Knus kiksene og bland dem med sirup. Pres kiksemassen ud i springformen.

3. Rør de øvrige ingredienser sammen, til osten er helt flydende. Hæld ostemassen oven på kiksebunden og bag cheesecaken midt i ovnen ved 175° (160° varmluft) i ca. 30 min.

4. Lad kagen køle af og pynt den med revet citronskal. Servér kagen med skyllede, blandede bær.


Frugt pr. person
100 g

Energi pr. stykke
1000 kJ (240 kcal)
Protein: 9 % (6 g)
Kulhydrat: 61 % (36 g)
Fedt: 30 % (8 g)

Hvis du vil tabe dig, kan du spise
Et lille stykke (ca. 2 cm i den brede ende) med 100 g blandede bær som mellemmåltid en gang imellem.

PRØV OGSÅ: Cheesecake med passionfrugt-sauce