Fredag d. 15. april 2011 - af Lone Viggers
Cheesecake med citron
Lækker cheesecake med citron og bær

Ingredienser til cheesecake med citron
(10-12 stk.)
200 g fuldkornshvedekiks
50 g lys sirup
100 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 æggehvider
1 pakke friskost light (250 g)
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Tilbehør:
Bær (evt. blandede) - beregn 100 g pr. person
PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake
Fremgangsmåde
1. Beklæd en springform på 20 cm i diameter med bagepapir.
2. Knus kiksene og bland dem med sirup. Pres kiksemassen ud i springformen.
3. Rør de øvrige ingredienser sammen, til osten er helt flydende. Hæld ostemassen oven på kiksebunden og bag cheesecaken midt i ovnen ved 175° (160° varmluft) i ca. 30 min.
4. Lad kagen køle af og pynt den med revet citronskal. Servér kagen med skyllede, blandede bær.
Frugt pr. person
100 g
Energi pr. stykke
1000 kJ (240 kcal)
Protein: 9 % (6 g)
Kulhydrat: 61 % (36 g)
Fedt: 30 % (8 g)
Hvis du vil tabe dig, kan du spise
Et lille stykke (ca. 2 cm i den brede ende) med 100 g blandede bær som mellemmåltid en gang imellem.
PRØV OGSÅ: Cheesecake med passionfrugt-sauce