Torsdag d. 1. august 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Cheesecake med hindbær
Denne cheesecake ser utrolig flot og indbydende ud med den flotte marmorering, og så smager den som en drøm...

Opskrift på cheesecake med hindbær
Tid: 1 time.
Hviletid på køl: Natten over.
Antal: 8-10 kagestykker.
Hindbærpuré:
350 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
2 tsk. citronsaft
50 g flormelis
Kiksebund:
75 g smør
150 g digestive-kiks
En springform, Ø 22 cm
Flødeostecreme:
5 blade husblas
1 usprøjtet citron
300 g flødeost naturel
150 g sukker
1½ dl piskefløde
200 g cremefraiche 38 %
2 pasteuriserede æggehvider
Pynt:
Friske hindbær
PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake
Kageopskrifter på Facebook
Vil du have kageopskrifter og god inspiration på Facebook? Så klik på billedet eller "synes godt om" vores store kagefællesskab lige HER |
![]() |
Fremgangsmåde til cheesecake med hindbær
Hindbærpuré: Blend hindbær, citronsaft og flormelis til en fin puré i en blender eller foodprocessor. Si pureen (du skal kun bruge den flydende del), og sæt den på køl.
Kiksebund: Beklæd springformen med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Knus kiksene fint og bland dem grundigt med smørret. Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt formen i køleskabet.
Flødeostecreme: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Riv skallen fint af citronen og pres saften af den. Lun citronsaften i en kasserolle. Klem vandet af husblassen og smelt den i citronsaften. Pisk citronskallen sammen med flødeost og sukker, brug en elpisker. Pisk fløde og cremefraiche i. Si citronsaften med den smeltede husblas i og pisk massen glat. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren og vend dem forsigtigt i flødeostecremen. Tag 2-3 spsk. af hindbærpuréen fra og gem dem. Vend forsigtigt resten af hindbærpureen i flødeostecremen - bland det ikke helt sammen, men lad cremen være marmoreret.
Fordel flødeostecremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over og tegn i den med en tandstikker, så kagen bliver marmoreret på toppen.
Dæk forsigtigt din chesecake med køkkenfilm og sæt den på køl til næste dag. Pynt med hindbær lige inden servering.
Tip: Hindbær kan erstattes med jordbær.
PRØV OGSÅ: Jordbærlagkage
Smart grej til festkagen
Skal du bruge fondant til kagen? Fondant fås i et vælg af farver.
Du kan finde fondant i mange forskellige farver HER >>
Lav smukke roser med farvet marcipan. Er du ikke helt ferm på fingrene, kan du købe roserne færdiglavet.
Vejl. pris for 250 g. marcipan 34,95 kr. eller 12 stk. maricpanroser 99,95 kr.
Køb de færdiglavede roser HER >>
Lav smukke dekorationer med tyller i alskens former.
Er kagen til en helt særlig anledning, skal du måske have fat i et kageopbygningsæt.
Du finder et stort udvalg HER >>
Vil du have flere opskrifter på cheesecakes?
Bogen er på dansk.
Artiklen indeholder affiliate links.