Tirsdag d. 31. januar 2012 - af Pia Friis Andreassen
Cheesecake med passionsfrugt-sauce
Lækker cheesecake med passionsfrugt-sauce

Cheesecake til 6-8 personer
Ingredienser til cheesecake
Bund:
200 g digestive-kiks
150 g smør
Ostecreme:
200 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
400 g flødeost naturel
½ dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider
Passionsfrugt-sauce:
4-6 passionsfrugter
1-2 spsk. florsukker
Kartoffelmel
PRØV OGSÅ: Lækker gammeldags æblekage
Fremgangsmåde til cheesecake
Bund:
Knus kiksene til fine krummer. Smelt smørret, lad det afkøle og bland det med kikse-smulderet. Tryk massen ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Sørg for, at det når op ad formens kanter. Bag bunden midt i en 200° varm ovn i ca. 10 min. Lad den afkøle i formen.
Ostecreme:
Smelt chokoladen over vandbad og pisk æggeblommerne i. Tilsæt flødeosten i klatter og rør det til en glat masse. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. Vend først flødeskummet i chokolademassen og dernæst æggehviderne. Fordel cremen over kiksebunden og sæt kagen tildækket i fryseren i mindst 2 timer og gerne natten over. Tag kagen op af fryseren og lad den stå i ca. 30 min. ved stuetemperatur inden servering.
Passionsfrugt-sauce:
Halvér frugterne og skrab kerner og saft ud. Varm det op. Rør florsukkereret i og tag gryden af varmen. Jævn saucen let med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Lad den afkøle.
PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake