Cheesecake med passionsfrugt-sauce

Lækker cheesecake med passionsfrugt-sauce

Foto: Martin Tanggaard

Cheesecake til 6-8 personer

Ingredienser til cheesecake

Bund:

200 g digestive-kiks
150 g smør

Ostecreme:

200 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
400 g flødeost naturel
½ dl piskefløde
2 pasteuriserede æggehvider

Passionsfrugt-sauce:

4-6 passionsfrugter
1-2 spsk. florsukker
Kartoffelmel

PRØV OGSÅ: Lækker gammeldags æblekage

Fremgangsmåde til cheesecake

Bund:

Knus kiksene til fine krummer. Smelt smørret, lad det afkøle og bland det med kikse-smulderet. Tryk massen ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Sørg for, at det når op ad formens kanter. Bag bunden midt i en 200° varm ovn i ca. 10 min. Lad den afkøle i formen.

Ostecreme:

Smelt chokoladen over vandbad og pisk æggeblommerne i. Tilsæt flødeosten i klatter og rør det til en glat masse. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. Vend først flødeskummet i chokolademassen og dernæst æggehviderne. Fordel cremen over kiksebunden og sæt kagen tildækket i fryseren i mindst 2 timer og gerne natten over. Tag kagen op af fryseren og lad den stå i ca. 30 min. ved stuetemperatur inden servering.

Passionsfrugt-sauce:

Halvér frugterne og skrab kerner og saft ud. Varm det op. Rør florsukkereret i og tag gryden af varmen. Jævn saucen let med kartoffelmel udrørt i lidt vand. Lad den afkøle.

PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake