Cheesecake med rabarber

Supernem cheesecake...

Foto: Betina Hastoft/Linnea Press

Tid: 35 minutter. Hviletid på køl: Mindst 5-6 timer.

Antal personer: 6-8

En cheesecake skal ikke i ovnen, og den skal serveres helt kold. Det bedste resultat opnås, hvis du bruger en hjemmelavet marmelade i flødeostcremen, men du kan selvfølgelig også bare købe en god marmelade i supermarkedet.

Ingredienser til cheesecake med rabarber

Kiksebund:

• 260 g Bastognekiks (1 pakke)
• 75 g smør
• 1 springform (ca. 22 cm i diameter)

Flødeostcreme:

• 400 g flødeost naturel
• 2½ dl sukker
• 1 tsk flydende vanilje (eller korn fra 1 vaniljestang)
• saft af 2 citroner
• saft af 1 lime
• 3 blade husblas
• ½ l piskefløde
• 2½ dl rabarber-jordbær-marmelade

PRØV OGSÅ: Strawberry cheesecake

Fremgangsmåde

1. Kiksebund: Knus Bastognekiksene fint, gerne i en foodprocessor. Smelt smørret ved svag varme i en lille kasserolle, og bland det grundigt med de knuste kiks.

2. Fordel kiksemassen i bunden af springformen. Brug håndfladen til at presse den sammen til en fast kagebund. Sæt springformen i køleskabet, mens fyldet laves.

3. Flødeostcreme: Rør flødeosten blød med sukker, vanilje og saften fra citroner og lime. Brug gerne en foodprocessor.

4. Læg husblas i blød i vand i ca. 5 minutter. Tag den op, og læg den i en lille kasserolle med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen ved svag varme, til den er flydende. Afkøl den en smule, og rør den i flødeostcremen (fortsæt gerne med at bruge foodprocessoren til rørearbejdet).

5. Pisk fløden til let flødeskum, og vend den i flødeostcremen sammen med marmeladen. Fordel blandingen jævnt over kiksebunden i springformen, og sæt cheesecaken i køleskabet i mindst 5-6 timer, før den serveres.


Prøv også:

Espressokage
Espressokage

pærekage
Pærekage


"Åben" lagkage