Chokolade-pebermyntekage

Utrolig lækker chokoladekage med pebermynte, rom, vanilje og hasselnødder. Kagen er konfektagtig og egner sig godt som sødt til kaffen efter en middag. Spis den evt. med vaniljeis eller friske sommerbær.

Ca. 10 stykker

Ingredienser

100 g smør
200 g mørk chokolade
med 70 % kakao
15 dråber pebermynteolie
(kan udelades)
100 g rørsukker
1 spsk. rom
Kornene af ½ stang vanilje
4 æg
50 g majsstivelse
100 g hasselnødder

Pynt
Flormelis

PRØV OGSÅ: Lone Landmands Fragilité-kager med chokolade-nougatcreme

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175° (ikke varmluft).
Smelt forsigtigt smør og chokolade over svag varme i en lille, tykbundet gryde. Tilsæt pebermynteolie.
Hæld rørsukker, rom, vaniljekorn og æg i en røreskål og pisk blandingen luftig og skummende.
Pisk majsstivelsen ind i æggeblandingen og pisk det smeltede smør og chokoladen i. Vend til sidst hasselnødderne i dejen og hæld den derpå i en lille springform (20 cm), der er smurt grundigt eller beklædt med bagepapir.
Sæt formen i ovnen og bag kagen i ca. 20 min., eller til centrumtemperaturen er 65°-70°.
Lad kagen køle helt af, drys den med flormelis og servér den i ikke for tykke skiver. Giv evt. vaniljeis eller friske sommerbær til.