Chokolade-valnødde-snitter

Nem og lækker lille bradepandekage med valnødder og chokolade. Perfekt til kaffen efter den gode frokost.

20 stk.

Ingredienser

Dej
80 g valnødder
75 g rørsukker
125 g hvedemel
75 g smør

Top
25 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Flormelis til drys

 

PRØV OGSÅ Lone Landmands skærekage med banan

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Smør en bradepande eller en lille form på ca. 20 x 20 cm.

Dej: Kværn valnødderne til mel sammen med sukkeret. Tilsæt hvedemel og smuldr smørret ind i blandingen. Bliv ved, til dejen samler sig i grove krummer.
Fordel smuldredejen i bunden af formen og tryk den fast. Bag bunden i ca. 20 min.

Top: Smelt smør og chokolade langsomt over svag varme i en lille, tykbundet gryde. Lad blandingen køle lidt af og pisk så æg og vaniljesukker i. Spred chokolademassen over bunden og bag kagen i yderligere 20 min.

Lad kagen køle helt af og skær den i firkanter på 4 x 4 cm. Drys med flormelis og servér med glæde.