Tirsdag, 31. marts 2015 - 9:07 - af Lone Landmand]
Chokolade-valnødde-snitter
Nem og lækker lille bradepandekage med valnødder og chokolade. Perfekt til kaffen efter den gode frokost.

20 stk.
Ingredienser
Dej
80 g valnødder
75 g rørsukker
125 g hvedemel
75 g smør
Top
25 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
Pynt
Flormelis til drys
PRØV OGSÅ Lone Landmands skærekage med banan
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft). Smør en bradepande eller en lille form på ca. 20 x 20 cm.
Dej: Kværn valnødderne til mel sammen med sukkeret. Tilsæt hvedemel og smuldr smørret ind i blandingen. Bliv ved, til dejen samler sig i grove krummer.
Fordel smuldredejen i bunden af formen og tryk den fast. Bag bunden i ca. 20 min.
Top: Smelt smør og chokolade langsomt over svag varme i en lille, tykbundet gryde. Lad blandingen køle lidt af og pisk så æg og vaniljesukker i. Spred chokolademassen over bunden og bag kagen i yderligere 20 min.
Lad kagen køle helt af og skær den i firkanter på 4 x 4 cm. Drys med flormelis og servér med glæde.