Chokoladekage

Super chokoladekage serveret med vaniljecreme

Det skal du bruge til chokoladekage:

Chokoladekage:
150 g sukker,
150 g blødt smør,
150 g mørk chokolade,
90 g hvedemel,
4 æg (str. M/L).

Vaniljecreme:
5 pasteuriserede
æggeblommer,
125 g sukker,
kornene fra 1 vaniljestang,
½ l piskefløde.

Endvidere:

Ca. 500 g friske bær (jordbær, hindbær og evt. ribs).

Prøv denne skønne opskrift på Panna cotta med chokoladekage og marinerede jordbær

Sådan laver du chokoladekage:
Opvarm ovnen til 180°.
Pisk sukker og smør hvidt. Tilsæt æggeblommer - en ad gangen. Gem æggehvider til senere.

Smelt hakket chokolade over vandbad og bland med sukker og smør.

Tilsæt mel og pisk dejen sammen. Rengør piskeris. Pisk nu æggehviderne luftige og stive. Vend dem forsigtigt i dejen.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir. Bages på 2. sidste rille i den varme ovn i 20-22 min. Afkøl.

Brug dine kagerester til at lave de lækre og dekorative popcakes

Vaniljecreme:
Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og fløde sammen i en kasserolle.

Varm op ved svag varme og kontant omrøring, til cremen begynder at blive tyk. Cremen må ikke koge.

Lad cremen blive kold. Portionsanret din chokoladekage med creme og friske bær.