Chokoladekage

Pynt den skønne chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade

Foto: Martin Tanggaard

De fleste elsker kage, og chokoladekage ligger højt på favoritlisten. Forkæl dine gæster og dig selv med denne lækre chokoladekage.

Ingredienser til chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade:
200 g chokolade, 70 %
200 g smør
100 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
Kornene fra 1 vaniljestang

Tulipanblade:
2-3 gule tulipanhoveder
1 sammenpisket, pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk. sukker

Prøv Bayars superlækre chokoladekage

Fremgangsmåde til chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade:
Tulipanblade:

Læg tulipanbladene i vand et kort øjeblik. Dup dem forsigtigt tørre og dyp dem først i æggehvide, derefter i sukker. Lad dem tørre pået stykke bagepapir natten over. Pynt først kagen lige inden servering.

Klik her og få opskriften på årets bedste kage

Chokoladekage: Opvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med bagepapir. Hak chokolade og smør og smelt begge dele i en skål over vandbad - rør, til det er glat. Pisk mel, sukker, æg og vaniljekorn med en elektrisk mikser til en tyk, lys masse. Rør chokoladeblandingen i ved lav hastighed og hæld derpå dejen i springformen. Bag kagen på næstnederste rille i den varme ovn i 40-45 min.
Kagen skal være sprød udenpå og blød indeni

Servering:
Pynt din chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade, og server den pyntede chokoladekage hel.