Onsdag d. 21. april 2010 - af Pia Friis Andreassen
Chokoladekage
Pynt den skønne chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade

De fleste elsker kage, og chokoladekage ligger højt på favoritlisten. Forkæl dine gæster og dig selv med denne lækre chokoladekage.
Ingredienser til chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade:
200 g chokolade, 70 %
200 g smør
100 g hvedemel
300 g sukker
6 æg
Kornene fra 1 vaniljestang
Tulipanblade:
2-3 gule tulipanhoveder
1 sammenpisket, pasteuriseret æggehvide
2-3 spsk. sukker
Prøv Bayars superlækre chokoladekage
Fremgangsmåde til chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade:
Tulipanblade:
Læg tulipanbladene i vand et kort øjeblik. Dup dem forsigtigt tørre og dyp dem først i æggehvide, derefter i sukker. Lad dem tørre pået stykke bagepapir natten over. Pynt først kagen lige inden servering.
Klik her og få opskriften på årets bedste kage
Chokoladekage: Opvarm ovnen til 180°. Beklæd en springform med bagepapir. Hak chokolade og smør og smelt begge dele i en skål over vandbad - rør, til det er glat. Pisk mel, sukker, æg og vaniljekorn med en elektrisk mikser til en tyk, lys masse. Rør chokoladeblandingen i ved lav hastighed og hæld derpå dejen i springformen. Bag kagen på næstnederste rille i den varme ovn i 40-45 min.
Kagen skal være sprød udenpå og blød indeni
Servering:
Pynt din chokoladekage med sukkerglaserede tulipanblade, og server den pyntede chokoladekage hel.