Chokoladekage

Chokoladekage med marinerede appelsiner. Få opskriften her

Foto: Martin Tanggaard

De fleste elsker kage, og chokoladekage ligger højt på favoritlisten. Forkæl dine gæster og dig selv med denne lækre chokoladekage med marinerede appelsiner.

Ingredienser til chokoladekage med marinerede appelsiner:
(chokoladekage til 8-10 personer)
175 g mørk, hakket chokolade (55 % kakaoindhold)
175 g smør
175 g sukker
3½ bægre pasteuriserede æggeblommer
3 bægre pasteuriserede æggehvider

Marinerede appelsiner:
Saften af 2 store appelsiner
2 dl honning
1 kanelstang
3 store appelsiner

Pynt:
1 dl hakkede valnøddekerner, evt. citronmelisse

Prøv denne friske chokoladekage med appelsinsirup

Fremgangsmåde til chokoladekage med marinerede appelsiner:
Opvarm ovnen til 175°. Smelt smørret for svag varme. Tilsæt chokolade, rør til det er opløst og afkøl let. Pisk med elpisker 2⁄3 af sukkeret med æggeblommer, til det er hvidt og cremet. Pisk hviderne stive. Tilsæt resten af sukkeret undervejs.

Vend forsigtigt chokoladeblandingen med piskede æggeblommer. Fold derefter lidt efter lidt æggehvider forsigtigt i. Smør en stor springform og drys den med sukker. Bank det overskydende af. Hæld halvdelen af cremen i formen. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i 30 min. Gem resten af cremen i køleskabet. Lad den bagte bund blive kold. Den nybagte chokoladekage vil falde lidt sammen. Fordel resten af cremen ovenpå. Sæt din chokoladekage i fryseren i 2 timer.

Prøv også Panna cotta med chokoladekage og marinerede jordbær

Marinerede appelsiner:
Kom appelsinsaft i en kasserolle sammen med honning og kanelstang. Varm det op. Rør til honningen er smeltet. Lad det småkoge i 20 min. til en sirupsagtig konsistens. Afkøl let. Skær skrællen af appelsinerne - også den hvide hinde. Skær derefter appelsinerne i skiver, som lægges i lagen. Lad dem trække i mindst 2 timer.

Servering:
Tag din chokoladekage ud af fryseren. Placer et stykke chokoladekage på tallerkenen og nogle skiver marinerede appelsiner ved siden af. Slut af med at strø valnøddekerner over og pynt evt. din chokoladekage med frisk citronmelisse ved servering.