Chokoladekage med amarena-kirsebær fra La Glace

Stor, flot formkage med fyld af søde, syltede kirsebær. Kagen pyntes med flormelis og eventuelt chokoladetrøffel og fine kirsebær.

Foto: Martin Tanggaard

18 personer 
(Opskriften kan halveres)

Ingredienser

400 gram amarena-kirsebær (eller anden form for søde, syltede kirsebær)
250 g blødt smør
Korn af 1 stang vanilje
500 g sukker
4 æg
450 g hvedemel
50 g kakao
4 tsk. bagepulver
1½ dl cremefraiche
2½ dl mælk

PRØV OGSÅ: Citronkage med mandler og citronglasur

Fremgangsmåde

Rør smør, vaniljekorn og sukker hvidt og luftigt på røremaskine.
Tilsæt æggene ét ad gangen og kør dejen i nogle minutter imellem hvert æg.
Bland mel, kakao og bagepulver sammen og sigt det til ”pudder”.
Rør cremefraichen ud i mælken.
Vend med en dejskraber skiftevis melblanding og mælkeblanding i smørblandingen. Sørg for, at dejen bliver ensartet.
Vend kirsebærrene med  en skefuld mel (så synker bærrene ikke til bunds i dejen under bagningen).
Vend derpå kirsebærrene i dejen og hæld dejen i en randform (kagen kan også hældes i en bradepande på ca. 6 x 20 x 30 cm).
Bag kagen i ca. 1 time ved 175°.
Vend kagen ud og pynt den blot med sigtet flormelis.

TIP Vil du pynte kagen som på billedet, skal du lave en chokoladetrøffel således:
200 g fløde opvarmes til kogepunktet og tages af varmen. 100 g mørk chokolade 58 % smeltes heri.
Lad den homogene chokoladetrøffel afkøle til dagen efter, hvor den røres sprøjteklar med en ske og sprøjtes på kagen i rosetter. Oven i hver roset sættes et kirsebær.