Chokoladekage med appelsinsirup

Lækker frisk chokoladekage med appelsinsirup

Foto: Martin Tanggaard

De fleste elsker kage, og chokoladekage ligger højt på favoritlisten. Forkæl dine gæster og dig selv med denne lækre chokoladekage.

Ingredienser til chokoladekage med appelsinsirup:
(chokoladekage til 8 personer)
150 g smør
½ dl kakao
3 æg str. M/L
275 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g hakkede hasselnøddekerner.

Glasur:
1 dl piskefløde
150 g grofthakket chokolade.

Sirup:
Saften af 4 appelsiner
saften af 1 lime
5 hele kardemommebælge med skal (let knuste)
4 hele kanelstænger
1 vaniljestang
4 spsk. rørsukker
4 spsk. akaciehonning.

Pynt:
Her er brugt tørrede rosenblade.

Prøv også sort og hvid brownie

Sådan laver du chokoladekage med appelsinsirup:
Smelt smørret og rør kakao i. Lad det afkøle. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i kakaoblandingen. Rør derefter æggeblandingen i. Tilsæt nødderne og bred dejen til chokoladekage ud i en bradepande (25 x 25 cm) med bagepapir. Bag kagen på næstnederste rille i en 160° varm ovn i 35-40 min. Lad den færdige chokoladekage afkøle.

Glasur:
Varm fløden op. Opløs chokoladen heri under omrøring. Bred glasuren over den afkølede chokoladekage og lad den stivne, inden kagen skæres i portionsstykker.

Prøv Nana fra "Den store bagedyst"'s fine popcakes

Sirup:
Bland i en gryde appelsin- og limesaft og alle krydderier inkl. kardemomme med skal. Tilsæt derpå rørsukker og honning. Kog det ind til halv mængde. Hæld siruppen gennem en sigte og lad den afkøle. Kan tilberedes 2-3 dage før anvendelse.

Servering:
Læg den afkølede chokoladekage på en bund af appelsinsirup, og pynt tallerkenen med chokoladekage og appelsinsirup med tørrede rosenblade eller andet dekorativt.