Tirsdag d. 24. september 2013 - af Pia Friis Andreassen. Foto: Martin Tanggaard
Chokoladekage med vaniljecreme
Denne dejlige chokoladekage til Dukan-kuren er krydret med kanel, og den bliver rigtig lækker, når den serveres med vaniljecremen. Nyd den som dessert eller til kaffen og teen.

Få din guide, gode råd og opskrifter til Dukan-kuren her >>
Opskrift til fase 2 i Dukan-kuren
RP = Rent protein
6-8 portioner

Superslanke Hertuginde Kate
sværger til Dukan-kuren.
Hun er én af årsagerne til,
at Dukan-kuren er en
kæmpesucces i England.
Ingredienser til sund chokoladekage
2 spsk. hvedeklid
4 spsk. havreklid
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao uden sukker
2 spsk. skummetmælkspulver
2 tsk. stødt kanel
70 g fromage frais
2 æg str. XL
1½ spsk. flydende stevia (naturligt sødemiddel uden kalorier)
Vaniljecreme
Ca. 2 dl fromage frais
Vaniljepulver uden sukker
PRØV OGSÅ: Dukan-kurens Rabarbermuffins
Fremgangsmåde til sund chokoladekage
Opvarm ovnen til 160°.
Bland de tørre og de våde ingredienser i hver sin skål. Rør derefter de to portioner sammen til en ensartet dej. Hæld dejen i en bageform (ca. 16 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i den varme ovn i ca. 18 min. Tag den op af formen og lad den afkøle på en rist.
Vaniljecreme: Rør fromage frais og vaniljepulver sammen og servér cremen til kagen.
Tip: Kagerne indeholder tolererede fødevarer (majsstivelse og skummetmælkspulver), dem må du højst få 2 af pr. dag.
Spiser du 2 stykker (portioner), har du fået halvdelen af dagens mængde af havreklid.