Citronkage med glasur

En lækker klassiker, der er nem og lave og som smager dejlig sødt og syrligt af de skønne citroner

Ingredienser (15 stykker)

Dej

3 æg

260 g flormelis

1 usprøjtet citron

100 g smør

225 g hvedemel

75 g kartoffelmel

1 tsk. natron

1½ dl kærnemælk

Citronglasur

200 g flormelis

Skal af 1 usprøjtet citron

Ca. 3 spsk. citronsaft

Pynt

Hvidt og gult sukkerpynt og krymmel

Læs også: Prøv også at bage denne lækre gulerodskage. Få opskriften her!

Sådan gør du

Dej:

Pisk æggene hvide og skummende med flormelis og fintrevet citronskal.

Smelt smørret.

Sigt hvedemel, kartoffelmel og natron sammen og vend blandingen i æggemassen sammen med kærnemælk og smeltet smør.

Kom dejen i et smurt ovnfast fad eller en bradepande på ca. 25 x 35 cm.

Bag kagen i 30-40 min. ved 180 grader

Prik midt i kagen med en strikkepind eller en tandstikker. Sidder der ubagt dej på, skal kagen bages lidt længere.

Lad den færdige kage køle af i formen.

Citronglasur:

Rør flormelissen med fintrevet citronskal og citronsaft.

Smør glasuren på kagen og drys med pynt. 

Velbekomme!