Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • kager
  • Cupcakes med karamelhjerte og citronfrosting

Cupcakes med karamelhjerte og citronfrosting

Uhm! Flotte kager med søde overraskelser indeni

Mail Print

Tirsdag d. 17. juni 2014 - af Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring

PrintPrint

Opskrift på cupcakes med karamelhjerte og citronfrosting

12 stk.
Sværhedsgrad: Let
Arbejdstid: 30 minutter
Bagetid: Cirka 20 minutter
Temperatur: 180°, varmluft

Cupcakes:

250 g blødt smør
175 g lyst rørukker
3 æg
125 g hvedemel
40 g god kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
100 g mørk chokolade

Karamelfyld:

100 g smør
100 g brun farin
1 dåse kondenseret mælk, 397 g

Citronfrosting:

200 g blødt smør
400 g flormelis
2-3 spsk. citronsaft
Eventuelt et par dråber citronolie

I øvrigt:
12 fine cupcakeforme i papir
Sukkerstjerner til pynt

PRØV OGSÅ: Chokolademuffins

Fremgangsmåde til cupcakes med karamel og citron

Start med karamelfyldet: Smelt smør og farin i en lille gryde ved medium varme, til sukkeret er opløst. Tilsæt den kondenserede mælk og kog massen igennem i cirka 10 minutter, indtil karamelmassen tykner. Rør hele tiden i karamellen, mens den småkoger. Køl karamellen af i køleskabet, til den bliver mere fast i det, det tager cirka 30 minutter.

Cupcakes: Pisk det bløde smør hvidt og luftigt med sukkeret. Det tager 5-10 minutter, før det har opnået den rette luftighed. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk kraftigt mellem hvert æg. Bland hvedemel, kakao og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det godt sammen med mælken. Smelt chokoladen i vandbad og tilsæt den til dejen under omrøring. Kom en lille smule dej i hver form og læg derefter en klat karamelmasse i hver form. Fyld dej oven på karamellen til én centimeter fra kanten af formene. Bag kagerne i ovnen ved 180° i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle helt af, inden de dekoreres med citronfrosting og stjerner.

Citronfrosting: Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en el-pisker. Jo længere der piskes, desto hvidere bliver massen. Tilsæt citronsaft og rør det godt sammen. Tilsæt eventuelt et par dråber citron­olie for en kraftigere citronsmag. Kom det i en sprøjtepose med stjernetylle og dekorér kagerne.

Er du lige så vild med kage som os? Så vær med i fællesskabet på Facebook, hvor over 70.000 kageentusiaster deler ud af gode tips og opskrifter.
Klik på billedet eller "synes godt om" lige HER

Lav de fineste kager

Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?

Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>

(Indeholder affiliatelinks)

Relaterede Artikler

Chokolademousse til Sense Kuren

Halloween-muffins

Tid til kage - her får du 20 af årets bedste kager

Pindsvin med kakao og æblemos

Læs mere om

  • chokolade
  • Muffins
  • cupcakes

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Fødevarer der sænker dit kolesterol

Påske-cupcakes med gulerod

Citron-cupcakes med marcipan og birkes

Chokoladekur: Endelig en kur der virker

Chokolademousse til Sense Kuren

Mest læste

  • Hindbærtærte med mormors mørdej
  • Citronruller
  • Carstens hemmelige opskrift: Danmarks bedste romkugler
  • Squashkage med ostecreme
  • Volmer Sørensens jubilæumskage

Seneste nyt

  • Uelsket - del 3:4
  • Brev til Mimi: Kan jeg sælge barndomshjemmet?
  • Måler 187 cm: Mobbet med sin højde
  • Søens dystre hemmelighed: Jægere fandt parteret lig af kvinde
  • Tegn på træningsafhængighed
  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00