Daddeltærte

Bag en lækker daddeltærte med creme fraiche

Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Dej:
150 g blødt smør,
250 g flormelis
Ffintrevet skal af 1 økologisk citron,
1 tsk. vaniljesukker,
2 store æg,
125 g hvedemel,
1 tsk. bagepulver,
½ dl mælk,
ca. 300 g friske dadler.

Tilbehør: Cremefraiche 18 %.

Sådan gør du:
Rør smørret og halvdelen af flormelissen sammen. Tilsæt citronskal og vaniljesukker. Pisk æggeblommerne med resten af flormelissen og vend det i smørblandingen sammen med mel og bagepulver. Rør mælken i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Kom dejen i et tærtefad beklædt med bagepapir. Halvér dadlerne, fjern stenene og fordel dadlerne over dejen. Giv dem et let tryk ned i dejen. Bag tærten midt i en 175° varm ovn i ca. 45 min. Lad den afkøle.

Bag en lækker chokoladekage med mascarponecreme