Tirsdag d. 15. juli 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard, video: Frankly Web
Danmarkskage
Har du før sat tænderne i den lækre Danmarkskage fra La Glace? Her får du chefkonditorens opskrift på den himmelske lagkage, der er inspireret af H. C. Andersens eventyr Svanereden

Opskrift på Danmarkskage
Der anvendes en kagering på ca. 20 cm.
Mandelbund:
75 g sukker
75 g hele æg
150 g marcipan
35 g mel
En lille knsp. hjortetaksalt
75 g æggehvide
40 g sukker
Fremgangsmåde - Danmarkskage
Bland æg og 75 g sukker og bland denne masse i marcipanen lidt efter lidt. Kom hjortetaksalt i melet og tilsæt dette.
Pisk en marengs af æggehvide og 40 g sukker og vend derefter dejen i marengsen.
Smør dejen ud i den ønskede størrelse på bageparpir og bag mandelbunden ved 220° i ca. 10 min., til den er jævnt bagt.
PRØV OGSÅ: Fødselsdagskage med rød-hvide farver
Frugtfyld:
450 g rabarber-jordbær-syltetøj med ingefær og kanel
4 blade gelatine
Fremgangsmåde
Lun det færdige syltetøj over et vandbad.
Udblød gelatinen i vand og smelt den derefter i syltetøjet. Lad det afkøle lidt. Placér kageringen oven på mandelbunden og hæld syltetøjsmassen i kageringen.
Sæt bunden på køl i et par timer, til syltetøjet har sat sig.
Mascarponecreme:
100 g mascarpone
20 g pasteuriseret æggeblomme
40 g flormelis
Korn af 1 vaniljestang
2 blade gelatine
250 g flødeskum
Fremgangsmåde
Lun mascarponen en smule over et vandbad, til den kan røres smidig og glat.
Pisk æggeblomme, flormelis og vaniljekorn hvidt og luftigt. Bland det derpå med mascarponen.
Kog ½ dl vand med det tomme vaniljehylster, til der blot er ca. ¼ dl af væsken tilbage i gryden. Smelt gelatinen i vaniljevandet og rør det ud i ægge-mascarponeblandingen. Vend det letpiskede flødeskum i.
Anbring cremen oven på syltetøjet og lad kagen sætte sig til dagen efter.
Pynt:
Friske jordbær
Fremgangsmåde
Fjern ringen fra kagen og pynt med friske jordbær.
PRØV OGSÅ: La Glace: Sommeris med frugt
Lav de fineste kager
Mangler du en smuk kageopsats, søde muffinsforme, elegant kagepynt eller spiselig glitter og glimmer?
Her finder du alt det, du skal bruge for at lave de smukkeste kager. Klik HER >>
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Årets top 10 kager
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!
Relaterede artikler