December-scones

Disse festlige scones har flere smagsnuancer og er derfor mere spændende end normale scones. Nyd denne jule-inspirerede scone til din eftermiddagskaffe eller te.

Det skal du bruge til dine december-scones:

(20 stk.)

Scones:
Revet skal og saft af
2 usprøjtede klementiner
4 nelliker
150 g tørrede tranebær
500 g mel, plus ekstra til at drysse med
6½ tsk. bagepulver
2 store spsk. rørsukker
150 g usaltet, koldt smør i tern
1 knsp. salt
2 æg
4 spsk. mælk plus lidt ekstra til pensling
3 spsk. tranebærsyltetøj eller en anden slags syltetøj

Fyld:
2 dl piskefløde
Revet skal af 1 klementin
1 tsk. mandelessens
2 store spsk. flormelis

Prøv også: Jamie Olivers bagt butternut-græskar med julesmag

Sådan gør du:

Scones:
Forvarm ovnen til 200°.
Kom revet klementinskal i en foodprocessor.
Pres al saften fra klementinerne ned i en kasserolle, tilsæt nellikerne og lad det simre ved svag varme i 4-5 min.
Tag nellikerne op, kom tranebærrene i og lad dem simre, indtil de har absorberet al saften fra klementinerne.
Lad dem afkøle.
Imens kommer du mel, bagepulver, sukker, smør og salt ned til den revne klementinskal i foodprocessoren. Kør med puls- knappen, til det ligner brødkrummer.
Slå æggene ud i foodprocessoren og kør igen.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du kører med puls-knappen, indtil du har en sammenhængende dej.
Kom dejen ud på et melstrøet bord og sæt kniven tilbage i foodprocessoren.
Kom de afkølede tranebær i foodprocessoren og hak dem fint.
Hæld dem ud på dejen og ælt forsigtigt. Dejen må ikke gennemæltes, hvis du vil have en sprød krumme. Tilsæt lidt mere mel om nødvendigt.
Læg bagepapir på en bageplade.
Rul dejen ud i 2 cm's tykkelse og udstik den med en rund kageudstikker (5 cm i diameter og evt. riflet).
Rul den resterende dej ud igen og lav de sidste udstikninger.
Lav en fordybning i midten af hver scone med din finger, pensl med mælk og kom en klat syltetøj i fordybningen.
Bag dine scones i ovnen i 10-12 min., eller indtil de er hævede og gyldne. Lad dem afkøle en anelse før servering.

Fyld:
Pisk fløden til skum og vend klementinskal, mandel-essens og flormelis i.
Stil det på køl, indtil det skal serveres til dine scones.

TIP: Hvis du ikke vil lave en stor portion scones, kan du fryse noget af dejen ned, efter at den er udstukket. Læg den i bokse, der kan gå i fryseren. Så kan du efter arbejde komme de frosne udstikninger i ovnen ved 180°, og i løbet af 20-25 min. har du friskbagte, gyldne scones.

Prøv også: Jamie Olivers lynbøf