Tirsdag d. 13. maj 2014 - af Lone Landmand / Foto: Søren Kvist
Desserttærte med citroncreme
En flot tærte med mandler og makroner i bunden, en lækker og frisk citroncreme som fyld og på toppen små marengsdråber. Desserttærten er også velegnet på kaffebordet.

Lone Landmands desserttærte med citroncreme

Lone Landmand deler hver
uge ud af sine lækre opskrifter
fra Lones Landkøkken i
Ude og Hjemme.
Hver uge får du lækre opskrifter fra Lone Landmand i Ude og Hjemme.
Dessert til 6-8 personer
Ingredienser
Tærtebund
150 g smør
50 g flormelis
1 stor æggeblomme
150 g hvedemel
¾ dl smuttede,
finthakkede mandler
2 spsk. knuste makroner
1 spsk. fløde
Citroncreme
Saften af 6 citroner
Fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
2 store, hele æg
7 store æggeblommer
200 g sukker
50 g smør
Marengsdråber
4 store æggehvider
200 g sukker
½ tsk. hvidvinseddike
PRØV OGSÅ: Lone Landmands påskelagkage med hvid chokoladecreme
Fremgangsmåde
Tærtebund: Pisk smør og flormelis ensartet. Pisk æggeblommen i. Tilsæt mel, mandler, makroner og fløde og rør dejen sammen kortvarigt. Læg den på køl i 1 time. Tryk dejen ud i et tærtefad (ca. 22 cm) - først op ad siderne og så jævnt ud over bunden. Sæt fadet på køl, mens ovnen varmer op til 190° (ikke varmluft). Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den i ca. 20 min., eller til den er gylden. Lad tærtebunden køle helt af.
Citroncreme: Bland citronsaft og -skal. Pisk de hele æg, æggeblommer og sukker i en skål. Tilsæt citronsaft og -skal. Sæt skålen over en gryde med kogende vand, (vandet må ikke nå skålens bund). Rør i cremen, mens den varmer op, og tag den af varmen, når den tykner og bliver fast. Pisk smørret i cremen, mens den er varm. Hæld cremen gennem en finmasket si og læg et stykke film helt ned på cremens overflade, så den ikke trækker skind. Sæt den til afkøling ved stuetemperatur.
Marengsdråber: Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over et vandbad, til sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen og pisk, til der dannes bløde toppe. Tilsæt hvidvinseddike og pisk, til massen er blank og fast.
Tærte: Forvarm ovnen med grill-elementet tændt på fuld varme. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund. Brug en sprøjtepose til at lægge marengsmassen på cremen som dråber. Sæt tærten under ovnens grill-element ved fuld varme og hold godt øje med den - tag den ud, så snart marengstoppene er brune. Servér tærten ved stuetemperatur.
TIP Er der marengsmasse tilovers, kan du bage marengskager ved 120° i ca. 1½ time og derefter lade dem stå i den lukkede ovn, til den er afkølet helt.
Galleri: 7 lækre opskrifter på brød













